'Karga Kamikaze' Dalislariyla Mahalleliye Korku Saliyor

Tokat’ta cadde üzerinde bulunan agaca yuva yapan karga, yavrularini koruma içgüdüsüyle mahalle sakinlerine kamikaze dalisiyla saldirida bulunuyor.

'Karga Kamikaze' Dalislariyla Mahalleliye Korku Saliyor
Tokat’ta Altiyüzevler Mahallesi Vali Ayhan Çevik Caddesi üzerinde bulunan bir agaca yuva yapan karga, mahalle sakinlerinin korkulu rüyasi haline geldi. Cadde üzerinden geçen vatandaslara ve esnafa kamikaze dalisiyla saldirida bulunan karga herkese korku saliyor.

Yaklasik 1 yil önce Vali Ayhan Çevik Caddesi üzerine bulunan bir agaçta yuva yapan karganin son günlerde saldirgan tavirlar sergilemesi dikkat çekti. Durumu arastiran mahalle sakinleri karganin yavrularinin oldugunu ve yavrularini koruma güdüsüyle hareket ettigini anladi. Saldirilara karsi çaresiz kalan esnaflar agacin çevresinden geçerken kafalarini agaç dallariyla korumak zorunda kaliyor. Karganin saldirisina maruz kalip yaralananlar da oldu. Saldiriya ugrayan bir vatandasin posetle kendisini savurmaya çalistigi görüldü.

Karganin saldirilari sakinleri tarafindan cep telefonu kamerasina yansirken, karganin haberini yapmak isteyen muhabirlerde saldiridan nasibini aldi.

"Son günlerde saldirgan oldu"

Karganin saldirisiyla kafasindan yara alan Osman Gür, karganin bir kaç gündür saldirganlastigini belirtip, "Sabah arabayi köseye park ettim, eve giderken karga iki kez bana saldirdi. Kafamda saldirisinin sonucunda ufak bir hasar olustu. Sanirim yavrularini kiskandigi için böyle yapiyor. Iki üç gündür böyle saldirgan oldu. Herkese saldirmiyorlar, kendilerine zarar verecegini düsündükleri kisilere saldiriyor. Mahalleli bu duruma bir sey yapamadi, karga gelen ve geçen kisilere saldiriyor" sekilde konustu.



"Birçok kisi evinin balkonuna çikamaz, ekmek almaya bile gidemez oldu"

Kargalarin bir yildir ayni yuvada oldugunu ama son günlerde saldirganlastigini ifade eden Sebahattin Öztürk, "3 veya 4 gün önce bu kargalar saldirmaya basladi.

Kadin erkek ayirt etmeden saldiriyor, birçok kisi evinin balkonuna çikamaz oldu. Bazi kisiler ekmek almaya bile gidemez oldu, bir arkadasimiz kafasindan yaralandi. Buna bir önlem ariyoruz ancak bulamiyoruz. Kargalarin burada yuvasi var o yüzden saldiriyor olabilirler" dedi.



"Kargadan kaçarken araba çarpma tehlikelisi geçirenler oluyor"

Karganin çevre esnafa alisverise gelen müsterilere de saldirida bulundugunu belirten çevre esnaflarindan Ali Yildiz, "Kargalar 3 veya 4 gündür bu sekilde saldirgan oldu. Kadin erkek herkese saldiriyor ancak uzun saçli kadinlara daha çok saldirida bulunuyor. Biz de burada esnafiz, kargadan kaçan herkes dükkanlarimiza siginiyor. Kargadan kaçarken araba çarpma tehlikelisi geçirenler oluyor. Kargadan kaçarken düsenler oluyor. Son zamanlarda bize çok sikinti olmaya basladi.

Genellikle öglen saatlerine yakin ve aksamüzeri saldirida bulunuyor. Bir arkadasimizin kafasini yaraladi onu hastaneye götürmek zorunda kaldik. Buradan geçenler tedirgin oluyor, bir kadinin gözüne karganin kanadi çarpmisti" diye konustu.



"Caddenin basindan basladiginda sonuna kadar kovaliyor"

Karganin kendilerini kovaladigini belirten Ali Haydar Gürses, "Bu karga haftalardir insanlara saldiriyor. Bu caddeden kimseyi geçirmiyor. Caddenin basindan basladiginda sonuna kadar kovaliyor. En son dayanamadim ve çek bas ile kovaladim, bir süre kayboldu. Insanlara gagasiyla vurmuyor, ayaklariyla vuruyor, bir haftadir bu durum böyle devam ediyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA