Erzincan Polisinden Kurban Saticilarina 'Sahte Para' Uyarisi

Erzincan’da polis ekipleri, yaklasan Kurban Bayrami dolayisiyla yogunlugun yasandigi hayvan pazarlarinda sahte para konusunda saticilari bilgilendirerek brosür dagitti.

Erzincan Polisinden Kurban Saticilarina 'Sahte Para' Uyarisi
Kurban Bayrami öncesinde sahte para ile kurban alisverisi ve dolandiricilik yöntemleriyle saticilarin magdur olmamasi için harekete geçen Erzincan Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi ekipleri; Erzincan merkezde kurulan hayvan pazarini ziyaret ederek tek tek dolasarak brosür dagitti.

Paranin sahte oldugunu nasil anlayabileceklerini detayli sekilde anlatan ekipler, saticilari sahte para ve dolandiricilik olaylarina karsi uyardi. Dolandiricilarin bayram öncesi özellikle canli hayvan pazarlarini hedef seçtigini dikkat çeken polis, saticilardan dikkatli olmalarini istedi. Kurban Bayrami süresince denetim ve bilgilendirme çalismalarinin devam edecegi belirtildi.

Kurban saticilari da yaptiklari konusmada, "Öncelikle Il Emniyet Müdürlügü’ne tesekkür ediyoruz. Ekipler, sahte paralar konusunda bize güzel bilgiler verdi. Bu bilgiler için çok iyi oldu" dedi.

Kaynak: İHA