YRP Genel Baskani Erbakan, 'Milletimiz Çok Yüksek Bir Katilimla Tercihini Yapti'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, 14 ve 28 Mayis seçimlerinde Türk Milletinin dogru tercihte bulundugunu belirterek Cumhurbaskanligi seçimlerinde partisinin belirleyici etkiye sahip oldugunu söyledi.

YRP Genel Baskani Erbakan, 'Milletimiz Çok Yüksek Bir Katilimla Tercihini Yapti'
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, bir takim ziyaretler için Karabük’e geldi. Erbakan’i partililer karsiladi. Yenisehir’de bulunan bir isletmedeki kahvalti programinda partililerle bir araya gelen Erbakan burada yaptigi konusmada, "14 Mayis ve 28 Mayis seçimlerinin ülkemize, milletimize, Karabük’ümüze, devletimize hayirli olmasini, hatta bütün Islam alemine de insallah hayirlar getirmesini Cenabi Allah’tan niyaz ediyorum. Milletimiz büyük bir olgunlukla, çok yüksek bir katilimla seçimlerde tercihini yapti. Ferasetiyle, basiretiyle ve her zamanki gibi milli ve manevi degerlerine sahip çikan bir millet olarak dogru bir tercihte bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çogunlugu Cumhur Ittifaki’na verdi ve cumhurbaskanligi seçimlerinde de Cumhurbaskanimiza bir kez daha görev verdi. Hem Cumhurbaskanimiza hem yeni kurulan kabinemize hem de 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hayirli hizmetler diliyoruz. Cenabi Allah insallah bu dönemde yapilacak çalismalarin milletimizin derdine derman olmasini nasip eylesin" dedi.



“Partimiz seçimlerin üzerinde belirleyici etkiye sahip olmustur”

14 ve 28 Mayis seçimlerinde partisinin belirleyici bir rol üstlendigini ifade eden Erbakan, "Tabii bu seçimlerde cumhurbaskanligi seçimlerinin sonucu üzerinde belirleyici etkiye sahip olan parti Yeniden Refah Partimiz olmustur. Yüzde 3’e yakin bir oy orani, 1 milyon 529 bin oy ve bes tane milletvekilini kendi seçmeniyle, kendi alninin teriyle, kendi listelerinden meclise göndermeyi basarmisiz. Bazi partilerin yaptigi gibi baska partilerin pesinden baska partilerin oyuyla, baska partilerin seçmeniyle, gücüyle degil kendi listesiyle, kendi seçmeniyle, kendi alninin teriyle bu sonucu ilk girmis oldugu seçimde elde etmesi son derece önemli bir olaydir. Tabii bu sebeple öncelikle aziz milletimize bu teveccühü, bu destegi bizlere gösterdikleri için tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Erbakan, Türkiye genelinde en yüksek oy oranina sahip olan ilin Karabük oldugunu belirterek, “Karabük’te yüzde 8’in üzerinde bir oyla Türkiye’de en yüksek oy aldigimiz 3. ili olup yüzde 7 ülke barajini astigimiz dört ilden bir tanesi oldu. Daha önce Yeniden Refah Partisi olarak illerimizi siralarken üye sayimiza göre üye oranina göre siraliyorduk ve Karabük genis siralarda, alt siralarda yer aliyordu. Ancak on dört Mayis seçimlerinden sonra birdenbire yirmi otuz sira birden atlayarak üçüncü siraya yerlesti” ifadelerini kullandi.

“Yeniden Refah Partimiz Türkiye’nin oransal olarak en hizli büyüyen partisiydi”

“Yeniden Refah Partimizin seçim sonuçlariyla Türkiye’nin en hizli büyüyen partisi oldugunun ortaya çikmasidir” diyen Erbakan, sunlari söyledi: “Daha önce Yargitay’in açiklamis oldugu üye sayilarina baktigimiz zaman da Yeniden Refah Partimiz Türkiye’nin oransal olarak en hizli büyüyen partisiydi. Seçim sonuçlari bunu bir kez daha tasdik etti. Yeni kurulmus bir parti olmasina, ilk girdigi seçim olmasina ragmen 1.5 milyonun üzerinde oy ve bes milletvekili çikarmaya muvaffak olmasi Yeniden Refah Partimizin Türkiye’nin en dinamik, en hizli büyüyen, en canli partisi oldugunu ve seçimin çok açik ve net bir sekilde kazanani oldugunu ortaya koymus olduk.”

Konusmalarin ardindan Erbakan, Karabük ve Safranbolu’da esnaf gezisi yapacak.
Kaynak: İHA