Türkiye'nin Itfaiyecileri OBITEM'de Yetisiyor

Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Egitim Merkezi’nde (OBITEM) 10 farkli itfaiye teskilatindan 15 personele 3 hafta süreyle 120 saatlik itfaiye egitim programi düzenlendi. Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyüksehrin tecrübelerini paylasiyor olmanin mutluluk verici oldugunu ifade etti.

Türkiye'nin Itfaiyecileri OBITEM'de Yetisiyor
2020 yilinda egitim faaliyetlerine baslayan ve kuruldugu alan ve egitim istasyonu çesitliligine göre Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olma özelligi tasiyan OBITEM’de 10 farkli itfaiye teskilatindan 15 personele 3 hafta süreyle 120 saatlik itfaiye egitim programi düzenlendi.

Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ile Türkiye Belediyeler Birligi ortakliginda düzenlenen egitim programi çerçevesinde yanginlara müdahale teknikleri, kapali ve dumanli ortamlarda ilerleme, yarali tasima teknikleri, yüksek açi kurtarma, arama ve kurtarma, trafik kazalarina müdahale, tehlikeli madde yanginlarina müdahale ve ilk yardim egitimleri hem teorik hem de uygulamali olarak verildi.

Sehre gelerek Ordu’nun güzelliklerini de yakindan görme firsati bulan itfaiye personeller için veda programi gerçeklestirildi.

Programa katilan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyüksehrin tecrübelerini paylasiyor olmanin mutluluk verici oldugunu ifade etti.



“Egitim merkezini daha iyi hale getirmek istiyoruz”

Düsünen, üreten ve yarisan Ordu’da hizmette hep birinci olmak hedefinde olduklarini belirten Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Sizleri agirlamanin mutlulugu içerisindeyiz. Sizlerle tecrübelerimizi paylasmak bizlere mutluluk veriyor. Deprem sürecinde Adiyaman’a gittik orayi kardes sehir ilan ettik. Oranin sikintilarini çözmeye çalistik. Öncesinde de Malatya’da, Izmir’de, Elâzig depreminde çalismalar yürüttük. Bizim zaten Türk milleti olarak en büyük özelligimiz sikintilari paylasip çözmek ve mutluklari da paylasip artirmaktir. Bunu hem Allah rizasi için yapiyoruz, hem de milletimizi sevdigimiz için bir görev olarak görüyoruz. Burada karsilastiginiz eksiklerimiz varsa onu da bizlerle paylasmanizi istiyoruz. Burayi daha da iyi bir hale getirmek istiyoruz. Olacaksak en iyi olmayi hedefliyoruz biz ikincilige razi degiliz” dedi.

Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskani Yusuf Çinkil da OBITEM’de egitimlerin devam edecegini söyleyerek, “’Türkiye’nin itfaiyecilerini yetistiriyoruz’ sloganiyla Karadeniz’in ilk ve tek itfaiye egitim merkezinde ülkemizin farkli noktalarindan gelen kiymetli meslektaslarimizla bilgi ve tecrübelerimizi paylasma imkani bulduk. Türkiye Belediyeler Birligi ile organize edilen temel itfaiyecilik egitiminin ilk grubunun egitimleri tamamlandi. Bir sonraki grubumuzla da bilgilerimizi paylasmaya devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

Giresun Espiye Belediyesi itfaiyesinden Emrah Özer ve Adiyaman Kahta Belediyesi’nden Ilhan Dogan da programda duygularini paylasarak, böyle bir merkezi Ordu’ya kazandiran Baskan Güler ve 3 hafta boyunca verdikleri egitimlerle bilgilerini pekistiren, sehrin güzelliklerini yerinde görme firsati saglayan Ordu Büyüksehir Belediyesi ekibine tesekkür etti.

Kahta Belediyesi itfaiye personeli Ilhan Dogan ayrica, Adiyaman’i da etkileyen depremde kendilerine her anlamda destek veren Ordu Büyüksehir Belediyesine minnetlerini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan egitime katilan personellere katilim belgesi takdim edildi.
Kaynak: İHA