Tapulu Arazisinde Bulunan Selaleyi Turizme Kazandirdi

Tokat’ta bir vatandas tapulu arazisinde yer alan selaleyi turizme kazandirdi, ziyaretçi akinina ugrayan selalenin ücretsiz gezilmesine izin veren girisimci selale çevresinde kurdugu çardaklari ise ziyaretçilere kiraliyor.

Tapulu Arazisinde Bulunan Selaleyi Turizme Kazandirdi
Tokat’in Pazar ilçesine bagli Ocakli köyünde bulunan Ocakli selalesi dogal güzelligiyle mest ediyor. Hafta sonu vatandaslarin dogayla zaman geçirecegi bir yer olarak gördügü selaleye bayram öncesi ilgi artti. Celalettin Sahin’in tapulu arazisinde bulunan selale, çevre illerden gelen vatandaslarda ilgisini çekiyor.

"Kesfedilmemis bir yer"

Ocakli selalesinin kesfedilmemis güzellik oldugunu belirten Fahrettin Çiçek, "Ben aslen Orduluyum, oglum burada görev yapiyor. Tokat’a gelmisken selaleyi görelim dedi.

Bana çok ilginç ve güzel geldi. Hiç kesfedilmemis bir yer. Türkiye’nin birçok noktasinda selale var ama burada selale olacagini hiç tahmin etmiyordum. Burada piknik alani da var, gayet güzel burasi. Duyduguma göre burasi sahissa aitmis çok güzel buranin tanitilmaya ihtiyaci var" dedi.



"Orman yanginlarindan sonra insanlar burayi tercih etmeye basladi"

Selalenin bulundugu arazinin sahibi Celalettin Sahin, yaz günlerinde ailelerin burada serinleyecegi, sehirden kaçacagi bir yer olarak burayi ayarladik. Burasi dogal bir olusum Akdag’dan çikan su buradan akiyor. Buradan arazilere ve dogaya güzellik katarak Yesilirmaga karisiyor. Insanlarin ilgisi son 3 yildir çok yogun buraya, orman yanginlarindan sonra insanlar burayi tercih etmeye basladi.

Bayram tatillerinde burasi çok yogun oluyor. Selalenin korumasi, bakimi bütünüyle bana ait durumda elimden geldigince sahip çikiyorum. Genellikle il disindan gelenler oluyor" seklinde konustu.



"Dogayla bas basa kalinabilecek bir yer"

Çevresinde bulunan kisilere tavsiye edecegini belirten Meryem Arici, "2 yildir burada üniversite okuyordum. Gitmeden burayi gezmek istedim. Burasi çok güzel doga harikasi bir yer. Piknik yapilabilecek, dogayla bas basa kalinabilecek bir yer burasi herkese önerecegim" diye konustu.



"Hafta sonlari vakit buldukça buraya geliyoruz"

Selalenim güzelliginin gizli kaldigini belirten Yasin Polat, "Güzel bir yer hafta sonlari arkadaslarla geliyoruz, Ballica magaralarina da yakin gezme imkanimiz fazla burada. Hafta sonlari vakit buldukça buraya geliyoruz" seklinde ifade etti.

Kaynak: İHA