Talas'ta Deneme Bahçeleriyle Yeni Ürünlere Tesvik

Talas Belediyesi’nin tarim ve hayvanciliktaki yenilikçi ve örnek modeli her geçen gün artarak devam ediyor. Bu çerçevede ilçedeki çiftçilere örnek olmasi açisindan çilekten, kiraza, bodur elmadan reçellik güle kadar genis bir yelpazede deneme bahçeleri kurularak ürün yetistirildi.

Talas'ta Deneme Bahçeleriyle Yeni Ürünlere Tesvik
Resadiye Ek Hizmet Binasinin atil olan bahçesinin deneme bahçelerine dönüstürülmesiyle baslayan çalismalar meyvelerini vermeye basladi.

Içerisinde bölgenin iklim yapisina uygun olan ve ekonomik degeri bulunan ürünlerin yer aldigi mini bahçelerde çiftçilere alternatif üretim modeli amaçlandi. Çalisma kapsaminda ekilen ve dikilen numune ürünlerden olumlu sonuçlar alindi.

Alternatif ürün örnekleri

Deneme bahçesine bölgenin rakim ve iklimine uygun olarak tibbi aromatik aronya, çilek, çali grubu bitkileriyle, Antep fistigi, kurt üzümü, findik, bögürtlen, sofralik üzüm, bodur elma, soguga dayanikli ceviz, reçellik gül ve kiraz çesitleri gibi ürünler dikildi.

Çiftçi kazanacak ekonomiye katki olacak

Mini bahçelerde elde edilen bu ürünlerin muhtarlarla bölge çiftçileri davet edilerek tarlalarinda üretmeleri saglanacak. Böylece çiftçiler alternatif ürün üretirken ayni zamanda ekonomiye de katkida bulunacak.
Kaynak: İHA