Sichuan Airlines, Istanbul Seferlerine Yeniden Basladi

Çin merkezli hava yolu sirketi Sichuan Airlines, koronavirüs salgini nedeniyle 3 yil aranin ardindan Istanbul uçuslarina yeniden basladi.

Sichuan Airlines, Istanbul Seferlerine Yeniden Basladi
Çin’in merkezli hava yolu sirketlerinden Sichuan Airlines, pandemi döneminde ara verdigi Istanbul seferlerine yeniden basladi.

Ilk uçus, 21 Haziran 2023 Çarsamba günü IGA Istanbul Havalimani’na gerçeklestirildi.

Sichuan Airlines’in Chengdu-Istanbul seferlerini, pazartesi ve çarsamba günleri olmak üzere haftada 2 kez yapacagi belirtildi.

Sichuan eyaletine bagli Chengdu sehrinden kalkis yapan uçak, IGA Istanbul Havalimani Dis Hatlar’da törenle karsilandi. Törene Çin Halk Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Wei Xiaodong ve Yardimcisi Wu Jian, Çin Halk Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu Ekonomi ve Ticaret Müsaviri Meng Fanwei ve Sichuan Airlines Genel Müdürü Cheng Xiaobo ve havalimani isletmecisi IGA’nin Kurumsal Iliskiler Direktörü Turgay Yaman katildi.

Törende konusan IGA Kurumsal Iliskiler Direktörü Turgay Yaman, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Çin’deki besinci diplomatik temsilciligi olan Chengdu Baskonsoloslugu’nun yakin zamandaki açilisini takiben yeniden baslayan Chengdu-Istanbul uçuslarinin iki ülke arasindaki yakin is birligini daha da ileri seviyelere tasimaya katki saglayacagina inaniyoruz” dedi.



IGA Istanbul Havalimani’na uçan 91. hava yolu oldu

IGA Istanbul Havalimani’nin 2023 yili hedefleri arasinda havalimanina operasyon gerçeklestiren hava yolu sirketlerinin sayisinin 100’e çikarilmasi da yer aliyor. Sichuan Airlines, 2023 yili içerisinde IGA Istanbul Havalimani uçuslarina baslayan 11. hava yolu sirketi olurken, IGA Istanbul Havalimani tarafindan uçuslarina ev sahipligi yapilan toplam hava yolu sirketi sayisi 91’e ulasti. Çin ile Türkiye arasinda faaliyet gösteren hava yolu sirketi sayisi ise 2’ye yükseldi.
Kaynak: İHA