Savunma Sanayii Firmasindan XR Teknoloji Günü

Savunma sanayii alaninda hayata geçirdigi yazilim ve VR gözlük teknolojileri ile bilinen BITES Savunma Ankara’da XR Teknoloji Günü düzenledi.

BITES Savunma sirketi tarafindan gerçeklestirilen XR Teknoloji Günü Ankara’da bir otelde gerçeklestirildi.

Teknoloji gününe BITES Savunma, Havacilik ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Ugur Çoskun, Milli Savunma Bakanligi temsilcileri ve sektör temsilcileri katildi.

Düzenlenen teknoloji gününde katilimcilar genisletilmis gerçeklik teknolojilerindeki son gelismeleri yakindan tanirken VR gözlük deneyimini de tecrübe etme firsati buldu.

BITES Savunma, Havacilik ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Ugur Çoskun, artirilmis gerçeklik, sanal gerçeklik ve karma gerçeklikle ilgili son zamanlarda dünyada önemli gelismeler oldugunu belirterek, “Gözlük ve teknoloji yönü hizla gelismekte. Bu teknolojileri savunma sanayiinde uygulayan ve bunlari savunma sanayiinin ihtiyaçlarini karsilayan bir sirket olarak birçok kisinin bunlarla ilgili farkliliklari anlatmak ve buradaki uygulamalarin kullanicilara kattigi faydalari ifade etmek için büyük bir etkinlik düzenledik” ifadelerini kullandi.

“Kullanicilar hem ürünleri hem de bunlarla türetilmis olan teknolojileri deneyimleyebiliyor”

Çoskun, konusmasina söyle devam etti:

“Etkinlik kapsaminda gelen kullanicilar hem ürünleri hem de bunlarla türetilmis olan teknolojileri deneyimleyebiliyor. Hem de bunlarin arasindaki farklari dünyada bunlarla ilgili hangi geçimlerin oldugunu bir teknolojiler birbirinden nasil ayirmalari gerektigini, bunlari hani ögrenmis oluyoruz. Hem bir bilgilendirici, fayda saglayici, insanlarin bu teknolojilerle ilgili kafalarindaki sorulari gidermeye dönük bir etkinlik. Hem de bu teknolojilerle ilgiliydi. deneyimlendirerek kisileri bunlarin faydalarinin da farkindaliginin olusmasini sagladigimiz bir etkinlik düzenledik.”

Teknoloji gününe pek çok yerden katilim olduguna dikkati çeken Coskun, “Kamudan, Türk Silahli Kuvvetleri’nden ve vatandaslardan çok fazla yogun ilgi var. Bu teknolojilerle ilgili farkindaliklarini artirmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. BITES Savunma olarak yirmi iki seneden beri faaliyet gösterdigimiz savunma sanayi alaninda bu teknolojilerin su an liderligini yapmaktayiz. Bu teknolojilerle yapmis oldugumuz liderlik kapsaminda bilgi birikimlerimizi ve deneyimlerimizi kullanicilarla paylasmaktan da ayrica gurur duyuyoruz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA