Rektör Kutluhan'dan Iletisim Fakültesine Bina Müjdesi

Pamukkale Üniversitesi Iletisim Fakültesi’nin 2022-2023 akademik yili mezuniyet töreni coskuyla gerçeklesti. Iletisim Fakültesini çok önemsediklerini belirten Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Fakültemizin kendisine ait bir binasi yok. Yeni yapilacak binayi Iletisim Fakültesine tahsis edecegiz” dedi.

Rektör Kutluhan'dan Iletisim Fakültesine Bina Müjdesi


Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçeklestirilen mezuniyet törenine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Soylu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Baskani Osman Nuri Boyaci, akademik ve idari personel ile mezun olan ögrencilerin aileleri katildi.

Törende mezuniyet sevinci yasayan 60 ögrenci yeni bir hayata ‘merhaba’ dedi.

Mezuniyet belgelerini alan ögrenciler, mutluluklarini ögretim üyeleri ve aileleriyle paylasti. Ögrenciler keplerini atarak mezuniyetlerini kutladi.

Mezun olan ögrencileri tebrik eden ve ‘pusulaniz hep dogrulari göstersin’ diyerek temennilerini ileten Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Soylu, “ Bizler sizlere düsüncelerini açik ve net bir sekilde ifade edebilen, bunlari baskalariyla paylasabilen, vizyoner ve baskalarinin hayatina saygi duyan bir birey olmanin yollarini gösterdik. Her seyden önemlisi nasil ögrenebileceginizin metodolojisini verdik. Günümüz kosullarinda yasam boyu ögrenmenin ne kadar gerekli ve keyifli bir süreç oldugunu hatirlattik. Dünya Ekonomik Forumu tarafindan her 2 yilda bir yayinlanan 2023 raporunda 4 madde var. Bunlar; merakli olma ve yasam boyu ögrenme, teknoloji okuryazarligi, güvenirlilik, detaylara inmek, empati ve aktif dinlenme Bütün bu beceriler aslinda bize tek bir mesaj veriyor. Gerçek hayatta hepimiz isimize, insana ve yasana dair egitimi ögrencileriyiz. Içinde bulundugumuz periyodun iyi ve basarili ögrencisi olmak için yol aliyoruz ve buna ihtiyacimiz var. Sizi bu duygularla, yeni ufuklara yelken açmaya hazirlanirken, rüzgâriniz bol olsun, dogru yerden essin ve pusulaniz hep dogrulari ve dogru rotayi göstersin. Yolunuz bahtiniz açik olsun.” ifadelerini kullandi.

“Iletisim Fakültelerinin varligini çok önemsiyorum”

“Üniversitemizden mezun ettigimiz kiymetli gençlerimizi gördükçe bu yeni yüzyilin ‘Türkiye Yüzyili’ olacagina olan inancimiz büyüktür” diyerek sözlerine baslayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ise, “Günümüz dünyasinin ‘Iletisim merkezli’ olarak yeniden sekillendigi, dijitallesmenin oyunun kurallarini degistirdigi, tüm dünyanin adeta 7/24 online oldugu ve neredeyse sonsuz bir iletisim yogunlugunun yasandigi bir dönemdeyiz. Bu yeni döneme ülkemiz adina en az kayipla adapte olabilmenin ve büyük kazanimlarla entegre olabilmenin en önemli adreslerinden biri Iletisim Fakülteleridir. Iletisim Fakülteleri günümüz dünyasinda kurumlarin, bireylerin ve toplumun iletisim alaninda ihtiyaci olan her türlü destegin anahtari konumundadir. Iletisim Fakültelerinin yetistirdigi insan kaynaginin olusturdugu katma deger paha biçilemez düzeydedir. Çünkü iletisim alaninda yetisen nitelikli insan kaynagi sayesinde dogru iletisim kurabilen bireyler, dogru iletisim stratejileri kurabilen kurumlar ve en nihayetinde saglikli iletisim düzleminde yol alan bir toplumsal bilinç olusmasi daha mümkündür. Bu baglamda Iletisim Fakültelerinin varligini çok önemsiyorum” dedi.



Rektörden Iletisim Fakültesine müjde

“Iletisim Fakültesinde 30 ögrenciyle baslayan bu yolculukta bugün 7. dönem mezunlarini veriyoruz” diyen Prof. Dr. Kutluhan, “Iletisim Fakültesi, Mimarlik fakültesi, Hukuk Fakültesi, Turizm Fakültesi, bunlarin kendilerine has binalari yok. Yaptigimiz çalismalar sonucunda yeni yapacagimiz binayi Iletisim Fakültesine veriyoruz. Buda iletisim fakültesini önemsedigimizin en büyük göstergesi. Bugüne kadar 281 ögrencisini mezun eden Iletisim Fakültesi, bugün de 60 ögrencisini daha mezun etmenin mutlulugunu yasiyor. Iletisim Fakültemiz ülke genelinde bulunan 60 Devlet üniversitesinde yer alan Halkla Iliskiler ve Tanitim Bölümleri arasinda 11. Sirada yer almakta ve her yil yüzde yüz doluluk oraniyla egitim ögretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bu durum aslinda tesadüf degildir. Bugün artik sizlerin onur ve gurur günü. Sizleri ayrica tebrik ediyorum. Bir kez daha siz sevgili ögrencilerimizi ve ailelerini kutluyor, mezuniyetlerinizin hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA