Polisten Kurban Saticilarina Sahte Para Uyarisi

Düzce’de polis ekipleri, Kurban Bayrami öncesinde hayvan pazarindaki saticilara, kalpazanlarin magduru olmamalari için sahte paranin gerçeginden nasil ayirt edilecegini uygulamali anlatti.

Polisten Kurban Saticilarina Sahte Para Uyarisi
Düzce Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü (KOM) ekipleri, Kurban Bayrami dolayisiyla "Paramiza Ögrenelim Emegimiz Heba Olmasin" sloganiyla baslatilan çalismada, Yenitasköprü köyü girisinde bulunan Hayvan Pazari’nda brosür dagitarak sahte para ve dolandiricilik olaylarina karsi saticilari uyardi.

Dolandiricilarin bayram öncesi özellikle canli hayvan pazarlarini hedef seçtigini belirten ekipler, saticilarin dikkatli olmalarini istedi.

Hayvan satici Muzaffer Yilmaz, bu güne kadar kendisine sahte para denk gelmedigini belirterek “Hiç sahte para olayini yasamadim. Parayi alirken dikkat ederim. Parayi elime aldigim zaman kagidina bakarim, jelatinine bakarim, paradan süphelenirsem ortadaki teline bakarim. Özellikle kalabalik ortamlarda çok dikkat ederim” ifadelerinde bulundu.

Yaklasan Kurban Bayraminda hayvan pazarinda da haraketlilik basladi.

Kaynak: İHA