Polisin Huzur Uygulamasinda Kediyle Imtihani Kamerada

Bursa’nin Inegöl ilçesi Emniyet Müdürlügü süpheli sahislara yönelik ’Huzur Inegöl’ uygulamasi gerçeklestirdi. 150 polisin görev aldigi uygulamada aranan sahislar da yakalandi. Uygulama yapan ekipler ise durdurulan aracin motor kismina giren kediyi çikarmak için yogun ugras verdiler.

Polisin Huzur Uygulamasinda Kediyle Imtihani Kamerada
Ekipler, Ahmet Türkel Çevre Yolu Cerrah Kavsagi, Mimar Sinan Bulvari, Alanyurt yolu, Inegöl Caddesi olmak üzere sehrin önemli noktalarinda araç ve süpheli sahislari incelediler. Uygulama çerçevesinde kafeler ve alkollü mekanlar da denetlendi. Uygulama noktalarinda araçlar didik didik aranirken, sürücü ve sahislarin GBT sorgulamasi yapildi. Ekiplerden kaçmaya çalisan sahislar da kovalamaca sonucu yakalandilar.

Polisle kediyle sinavi

Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde uygulama yapan ekipler ise durdurulan aracin motor kismina giren kediyi çikarmak için yogun ugras verdiler. Ekipler, 16 AZD 036 plakali otomobili durdurdular. Sürücünün sorgulamasi yapildigi sirada uygulama noktasindan geçen bir kedi aracin altindan motor kismina girdi. Ekipler, kaputu açip kediyi çikarmak için yogun ugras verdiler. 10 dakika süren çalisma sonucu kedi motor kismindan çikarak kaçti.

Alkollü sürücüye ceza

Uygulamada durdurulan 16 CKC 93 plakali otomobilin sürücüsü Kamil G.’nin (34) 1.08 promil alkollü oldugu tespit edildi. Sürücüye alkollü araç kullanmaktan 4 bin 64 TL cezai islen uygulanirken, sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu.

2 saat süren uygulama sonucunda 20 umuma açik mekan kontrol edildi. 873 sahsin GBT’si sorgulandi, 175 araç incelendi. 18 araca toplam 101 bin 269 TL cezai islem uygulandi. 1 aranan sahis ise gözaltina alindi.
Kaynak: İHA