Ordu'da KOM Ekipleri Suçlulara Göz Açtirmadi

Ordu’da polis ekipleri tarafindan kaçakçiliga yönelik yürütülen çalismalar çerçevesinde 22 bin 200 TL sahte para ve piyasa degeri 1 milyon TL olan 900 adet cep telefonu ekrani ile aksesuarlari ele geçirildi. Ev ve aracinda sahte para bulunan süpheli tutuklandi.

Ordu'da KOM Ekipleri Suçlulara Göz Açtirmadi
Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü (KOM) ekipleri, Altinordu ilçesinde bulunan bir petrol istasyonunda sahte para kullanildigi ihbarini aldi. Ekipler tarafindan yapilan çalisma sonucu yakalanan süphelinin ikametinde ve aracinda yapilan aramada 202 adet 100 TL’lik, 10 adet 200 TL’lik olmak üzere toplam 22 bin 200 TL sahte para ele geçirildi. ‘Parada sahtecilik suçu’ çerçevesinde gözaltina alinan süpheli sahis çikartildigi mahkemece tutuklandi.

Ekiplerin Fatsa ilçesinde yaptiklari operasyonda ise piyasa degeri yaklasik 1 milyon TL olan 900 adet kaçak cep telefonu ekrani, 4 adet kaçak akilli telefon, 4 adet kaçak akilli saat, 11 adet kaçak kablosuz kulaklik, 22 adet kaçak tablet ekran ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak yakalanan süpheli sahis hakkinda adli islem yapildi.

Fatsa ilçesinde yurt disindan getirdigi cep telefonunu bin 300 dolara satan süpheli, döviz bürosunda bozdurmak istediginde dolarlarin sahte oldugunu anladi, sikayet üzerine süpheli yakalandi. Süphelinin Altinordu ilçesinde bulunan ikametinde ve aracinda yapilan aramada 1 adet el yapimi ruhsatsiz tabanca, 50 adet 9 mm tabanca fisege ele geçirildi. Gözaltina alinan ve adliyeye sevk edilen süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Altinordu ilçesinde polis uygulama ve kontrol noktasinda durdurulan bir araçta yapilan aramada 15 adet yarim litrelik pet siselerde sahte alkol, 1 adet 1 litre sahte viski ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak yakalanan 2 süpheli hakkinda adli islem baslatildi. Ünye ilçesinde bir is yerinde yapilan aramada da 1 adet 9 mm el yapimi tabanca ile 3 adet disegi ele geçirildi, süpheli hakkinda adli islem baslatildi.
Kaynak: İHA