Odakir Açiklamasi 'Kurban Bayrami Öncesinde Piyasalar Canlanacak'

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi (KESOB) Baskani Seyhi Odakir, yaklasan Kurban Bayrami öncesinde piyasalarin hareketlenmesini beklediklerini söyleyerek, “9 günlük tatil döneminden önce piyasalarda canlanma olacagini düsünüyoruz. Vatandaslarimiz, bayram alisverislerini esnafimizdan yaparlarsa eger yerel ekonomiye can suyu olur” dedi.

Odakir Açiklamasi 'Kurban Bayrami Öncesinde Piyasalar Canlanacak'


KESOB Baskani Seyhi Odakir, 9 günlük Kurban Bayrami öncesinde birtakim açiklamalar yapti. Baskan Seyhi Odakir, yorucu bir dönemin geride kaldigini belirterek sunlari söyledi: “Piyasalar seçimleri bekliyordu, seçimleri geride biraktik. Piyasalara yansimalari basladi, ilerleyen günlerde de ekonomik sartlar daha çok yerini bulacak ve netlesecek. Geçtigimiz hafta okullar tatil oldu, yaz tatili basladi.

Dolayisiyla sehirde hareketlilik artmaya baslayacak. Tüm bu sürece baktigimizda piyasalarin, yerel ekonominin canlanmasi için olumlu bir firsat bizleri bekliyor.”

“ESNAF VATANDAS EL ELE OLURSA KAYSERI KAZANIR”

Seyhi Odakir, Kurban Bayrami’nin da yaz tatiline denk gelmesinin ve 9 gün seklinde uygulanacak olmasinin da piyasalara olumlu yansimalari olacagini dile getirerek, “Vatandaslarimiz için tatil yapma firsatlari da olusmus oldu. Sehirler arasinda da hareketlilik yasanacak. Hemserilerimiz bayram için geleneklerine uygun sekilde alisveris yapacaklar. Kiyafet, sekerleme, ikramliklar, tatli gibi çesitli bayram alisverisleri yapilacak, farkli meslek gurubundaki esnafimiz bu hareketlenmeden kismetini alacak. Bu bakimdan vatandaslarimiz bayram alisverislerini esnafimizdan yaparlarsa eger yerel ekonomiye can suyu olur. Kayserimiz Sicil Müdürlügümüze kayitli 33 binden fazla esnafiyla vatandasimizin, yurt disindan gelecek misafirlerimizin hizmetinde olacak. Bu konuda vatandaslar hassasiyet gösterirlerse eger esnafimiz kazanir, esnafimiz mutlu olur, dolayisiyla sehrimiz ve ülkemiz kazanmis olur. Yerel esnafa destek olma bilincine hep birlikte katki sunalim. Alisverislerimizi yerel esnafimizdan yapmaya özen gösterelim. Tabi bunu yaparken de merdiven alti üretim yapilan her ürün ve hizmetten de kaçinarak dikkatli olalim. Ahi ahlakiyla ahlaklanmis esnafimiz yemedigini yedirmez, giymedigini giydirmez. Vatandasimizin bu konuda da suurlu olmasini temenni ediyoruz. Esnaf vatandas el ele olursa Kayseri kazanir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA