Karesi'de Kurban Bayrami Hazirliklari Devam Ediyor

Karesi Belediyesi, Karizma ve Adnan Menderes Mahallesi’ndeki kapali pazaryerlerine ise mobil kurban kesim merkezleri kurarak küçükbas hayvan kesim hizmeti verecek. Karesi’de Kurban Bayrami için hazirliklar yapilirken, bayram süresince iki katina çikarilan nöbetçi ekiplerde hizmet vermeye devam edecek.

Karesi'de Kurban Bayrami Hazirliklari Devam Ediyor
Karesi Belediyesi, Kurban Bayrami öncesi mezarlik, ibadethane, sosyal alanlarda temizlik çalismalarina devam ederken Belediye, Karizma ve Adnan Menderes Mahallesi’ndeki kapali pazaryerlerine mobil kurban kesim merkezleri kurarak küçükbas hayvan kesim hizmeti verecek. Uzman kasap ve veteriner hekimlerin kontrolünde hijyenik ve Islami usullere uygun olarak kesim hizmeti verilecek. Bu yilki kesim ücreti 200 TL olarak belirlendi.

Karesi Belediyesi, vatandaslarin güzel bir bayram geçirmeleri için Kurban Bayrami öncesinde ilçe genelinde bakim ve temizlik çalismasi yapiyor. Kurban bayrami süresince de özellikle nöbetçi temizlik ekipleri sayisi iki katina çikarilirken, sicak su ile çöp konteynirlarini dezenfekte eden araçlarin sayisi da arttirildi.

Mezarliklar bayrama hazir

Karesi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan 43 kirsal mahallede vatandaslarin kabir ziyaretleri için mezarliklarda temizlik ve bakim isleri yapildi. Yine kirsal ve merkez mahallelerdeki camilerin bahçe temizlik ve düzenlemeleri ekipler tarafindan tamamlandi.

Ekipler ayrica çocuk parklari, yesil alanlar ve mesire yerlerinde de bakim ve temizlik çalismalarini sürdürüyor.

Baskan Orkan’dan bayram kutlamasi

Karesi Belediyesi’nin vatandaslarin bayrami huzurlu geçirmeleri için hazir olduklarini ifade eden Baskan Orkan söyle konustu:

“Ilçemizde bayramin, saglikli ve huzurlu bir ortamda yasanmasi adina tüm tedbirlerimizi aldik. Ilçe sinirlarimiz içerisinde bulunan Karizma ve Adnan Menderes Pazaryerlerinde küçükbas kurban kesimi yapilabilecek. Kurban Bayrami’nin, insanliga basta saglik olmak üzere; baris, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Kurbanlarimizi kardeslerimizle paylasarak, gönül baglarimizi daha da güçlendirecegimiz bir bayram diliyorum. Tüm Islam âleminin, mübarek Kurban Bayrami’ni gönülden kutluyorum.”
Kaynak: İHA