Genetik Hastaliklar Degerlendirme Merkezi Uluslararasi Belgesi Aldi

Trakya Üniversitesi Genetik Hastaliklar Degerlendirme Merkezi önemli bir basariya imza atarak, European Molecular Genetics Quality Network (EMQN) tarafindan sertifika almaya hak kazandi.

Genetik Hastaliklar Degerlendirme Merkezi Uluslararasi Belgesi Aldi
Trakya Üniversitesi Tibbi Genetik Anabilim Dali bünyesinde çalismalarini sürdüren, Trakya Bölgesi’nde tek Saglik Bakanligi ruhsatina sahip Genetik Hastaliklar Degerlendirme Merkezi, Herediter (ailesel) meme, over, prostat ve pankreas kanseri ile iliskili genetik testlerin analizlerinde Avrupa’da kalite konusunda önemli bir kurulus olan European Molecular Genetics Quality Network (EMQN) tarafindan yapilan degerlendirme sonucunda Tatmin Edici (Satisfactory) olarak degerlendirildi.

Tibbi Genetik Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Hakan Gürkan, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, Avrupa’nin en saygin kurumlarindan birinden bu belgeyi almanin oldukça degerli oldugunu vurgulayarak, bu basarida emegi geçen herkese tesekkür etti.

"Genetik merkezimiz kalitesini tescilledi"

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Genetik Hastaliklar Degerlendirme Merkezinin elde ettigi basaridan mutluluk duygunu belirterek, "Degerli Prof. Dr. Hakan Gürkan öncülügünde merkezimiz önemli belgeyi almaya hak kazandi. Merkezin kalitesini tescilleyerek bu belgeyi Üniversitemize kazandiran Hakan Gürkan Hocama ve ekibine tesekkür ediyor, basarilarinin devamini diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA