Dogus Üniversitesi Ve BM Arasinda 'Öncü Teknolojiler' Için Is Birligi Imzalandi

Dogus Üniversitesi ve Birlesmis Milletler (BM) arasinda, BM Kalkinma Programi (UNDP) çerçevesinde önemli bir is birligi anlasmasina imza atildi. "UNDP-DOU Is Birligi Niyet Beyani" adi verilen anlasma, ileri teknolojilerin arastirilmasi ve uygulanmasi alanlarinda karsilikli is birligi hedeflerini içeriyor.

Dogus Üniversitesi Ve BM Arasinda 'Öncü Teknolojiler' Için Is Birligi Imzalandi
Istanbul Özel Sektör Uluslararasi Kalkinma Merkezi (IICPSD) ile birlikte "Sürdürülebilir Kalkinma Hedefleri" (SKH) çerçevesinde ileri teknolojilerin arastirilmasi ve uygulanmasi alanlarinda karsilikli is birligi hedeflerini içeren anlasma Dogus Üniversitesi ve Birlesmis Milletler (BM) arasinda imzalandi. "UNDP-DOU Is Birligi Niyet Beyani" anlasmasina Dogus Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. Turgut Özkan ve UNDP’yi temsilen Istanbul Uluslararasi Özel Sektör Kalkinma Merkezi (ICPSD) Direktörü Sahba Sobhani imza atti. Is birligi, sürdürülebilir kalkinma hedeflerinin gerçeklestirilmesini desteklemek için öncü teknolojilerin ileri arastirma ve pratik uygulamalarina odaklanarak, paydaslarin artirilmasini ve sertifikasyon programlarinin düzenlenmesi gibi konulari kapsiyor.

Ortak bir projenin parçasi olarak "Öncü Teknoloji Liderleri Programi" adi verilen girisim, yeni nesil teknoloji uzmanlarinin dijital çözümler gelistirmesini ve en az gelismis ülkelerin karsilastigi zorluklari ele alan egitim programlarinin olusturulmasini hedefliyor. Mart 2023’te LDC5 Konferansi’nda Birlesmis Milletler tarafindan resmi olarak baslatilan program, yapay zeka laboratuvarlari ve Teknoloji Bankasi’nin katkisiyla en az gelismis ülkelerin dijital uçurumu asmasini ve 2030 Sürdürülebilir Kalkinma Gündemi’ne katkida bulunmayi hedefliyor.

Imza törenine ayrica, Dogus Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mesut Kumru, Arastirma, Inovasyon ve Ileri Teknoloji Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tarik Baykara, Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Targan Ünal, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sunullah Özbek ve Genel Sekreter Av. Baglan Uzgören katildi.

UNDP’yi temsilen ise Istanbul Uluslararasi Özel Sektör Kalkinma Merkezi Direktörü Sahba Sobhani ve Dr. Gülçin Salingan, Gökhan Dikmener, Birlesmis Milletler En Az Gelismis Ülkeler için Teknoloji Bankasi Direktörü Dr. Taffere Tesfachew, Türkiye Cumhuriyeti Disisleri Bakanligi Çok Tarafli Ekonomik Isler Daire Baskani Asli Güven ve Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligi Genel Müdür Vekili Selçuk Koç katildi.

Kaynak: İHA