Dereden Alinan Kum Ve Çakil Köprünün Çökmesine Neden Oldu

Rize’nin Çayeli ilçesinde iki köyü birbirine baglayan köprü tam orta kismindan çöktü. Çökmeye dereden alinan kum ve çakilin neden oldugu belirtildi.

Dereden Alinan Kum Ve Çakil Köprünün Çökmesine Neden Oldu
Ilçenin Incesirt Köyü ile Maltepe köyünü birbirine baglayan Büyükdere Deresi üzerinde bulunan 8 metre genisliginde, 149 metre uzunlugunda ve 18 metre yüksekligindeki köprü dün aniden çöktü. Köprü ayaginin altindaki çakil ve kumun bosalmasi nedeniyle ek yerinden ayrilarak tam ortadan çöken köprünün yeniden yapilmasi için yardim isteyen Maltepe Köyü eski muhtari Ahmet Gemici, “Köprünün çökmesi derenin gelmesiyle olmadi. Sürekli söyledik ama dereye müdahale edilmedi. Sonrasinda da bu oldu. 149 metre uzunlugunda, çift serit, gelisli gidisli harika bir köprü ama sorumlular sorumlulugunu bilmedigi için hazin son bu. Dün aksam biz buradaydik. Biz burada bekledik. Önlem almaya çalistik. Kepçe ile çakil atmaya çalistik. Elimizden bir sey gelmedigi için yangindan mal kurtarmaya çalisir gibi köylü olarak toplandik. Kurtarmaya çalistik ama biz ne yapabilirdik. Hiçbir sey yapamadik ve gözümüzün önünde köprü kaydi gitti” seklinde konustu.



“Dün az bir yagmur yagmasina ragmen 3-4 saat içinde köprü çöktü”

En son dün DSI’ye müracaat da bulunduklari dilekçenin sonucunu sorduklarini kaydeden Maltepe Köyü Muhtari Ali Yilmaz ise “Bunun bu hale gelmesinin sebebi özel bir sirket tarafindan asiri derecede köprünün alt kismindan kum ve çakil alinmasi. Yetkililer tarafindan bu ise göz yumuldu. Yetkililere defalarca dilekçe vermemize ragmen daha dün bile Devlet Su Isleri’ne gittik. Herhangi bir cevap alamadim. ’Yapacagiz, edecegiz’ dediler ama yapmadilar. En sonunda dün az bir yagmur yagmasina ragmen 3-4 saat içinde köprü çöktü” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA