Cumhuriyetin Yüzüncü Yilinda Binlerce Ögrenci Diplomasina Kavustu

Istanbul Topkapi Üniversitesi Mezuniyet Törenini büyük bir coskuyla gerçeklestirdi. Galatasaray Spor Kulübü Baskani Dursun Özbek, “Yasasin Türkiye Cumhuriyeti, yasasin Galatasaray” derken, Prof. Dr. Emre Alkin, “Ülkemizin muasir medeniyetler seviyesine ulasmamizda her birinizin is yasaminizda önemli bir rol alacagindan eminim” degerlendirmesinde bulundu. Mütevelli Heyet Baskani Nihat Kirmizi ise Bahçesehir’de kurulacak yeni teknoparkin müjdesini verdi.

Cumhuriyetin Yüzüncü Yilinda Binlerce Ögrenci Diplomasina Kavustu
Istanbul Topkapi Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yili Mezuniyet Törenini Yahya Kemal Beyatli Gösteri Merkezinde gerçeklestirdi. Törende Mütevelli Heyet Baskani Nihat Kirmizi, Rektör Prof. Dr. Emre Alkin, Galatasaray Spor Kulübü Baskani Dursun Özbek ve yöneticileri ile çok sayida akademisyen ve ögrenci aileleri hazir bulundu.

“Deprem yaralarini egitimle sardik”

Törende açilis konusmalarini gerçeklestiren Prof. Dr. Emre Alkin, deprem felaketine dikkat çekti. Depremin hemen ardindan maddi yardimlari bölgeye ulastirdiklarini ifade eden Alkin, “Üniversite olmak, toplumu derinden sarsan olaylarda birlestirici ve iyilestirici bir güç olarak üzerine düseni yapmak demektir. Toplumumuzun rehabilitasyon sürecinin ancak egitimle gerçeklesebilecegine olan inancimizla “Deprem Yaralarini Egitimle Sariyoruz” seminerlerimizi baslattik. Bu çerçevede kurum içinden ve disindan gelen egitmenlerimizle birlikte spor, bilim, kültür-sanat, teknoloji, psikoloji, mühendislik vb. tüm alanlarda onlarca egitim gerçeklestirdik. Bu egitimlerin tamamini da vatandaslarimizin katilimina açik hale getirdik” dedi.



“Üniversitemizde kadin istihdami, erkeklerden fazla”

Istanbul Topkapi Üniversitesinde kadin istihdamina verilen önemi rakamlarla açiklayan Prof. Dr. Emre Alkin, “409 akademisyenimizin 208’i; 185 kisilik idari kadromuzun 94’ü, kismi zamanli olarak üniversitemizin farkli birimlerinde çalisan 59 ögrencimizin de 35’i kadinlardan olusmaktadir. Kadin-erkek bir safta gelecege yürüyüsümüzü sürdürmekteyiz” dedi.

“Her alanda iyi bir insan olarak temsil edeceginizden kusku duymuyorum”

Son olarak mezunlara seslenen Prof. Dr. Emre Alkin, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarif ettigi muasir medeniyetler seviyesine ulasmamizda her birinizin is yasaminizda önemli bir rol alacagindan eminim Gerçeklestireceginiz birbirinden degerli icraatlar ile ülkemizin kalkinmasinda önemli rol oynayacaginizdan süphemiz yoktur. Hepinizi teker teker kutluyor, mezunu oldugunuz Istanbul Topkapi Üniversitesini her alanda basariyla ve iyi bir insan olarak temsil edeceginizden kusku duymuyorum” ifadelerini kullandi.

“Sevdiginiz isi yapin”

Prof. Dr. Emre Alkin’in davetiyle kürsüye gelen Galatasaray Spor Kulübü Baskani yaptigi konusmayla önemli paylasimlarda bulundu. Özbek, “Ülkemizin gelecegi olan piril piril gençlerimizle bir arada olmak beni ziyadesiyle mutlu etmistir. Sizlerin bu ülkeyi daha ileriye götürecek enerjiye ve bilgiye sahip oldugunuza inaniyorum. Nereden baslarsaniz baslayin, ne kadar zorlanirsaniz zorlanin sevdiginiz isi yapin” dedi.

“Umudumuz gençlerde “

Ögrencilere gelecek yillarinda basari dileklerinde bulunan Galatasaray Baskani Dursun Özbek Dursun Özbek,” Biz bu gençlere deneyimlerimizi, hayat tarzimizi, özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yilini kutlayacagimiz bu dönemde birikimlerimizi anlatmak için buradayiz. Mezun olan ögrencilere hayatlarinda basarilar diliyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dedigi gibi ’Bizim umudumuz gençlerde’ onlara da bundan sonraki yollarinda basarilar diliyorum.” dedi.

“Galatasaray için en iyisi neyse onu yapacagiz”

UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu kurasi hakkinda düsüncelerini ifade etti.

Özbek, ”Türkiye’nin yüzünü kara çikarmamak için sampiyonlar liginde en iyi sekilde mücadele edecegiz. Galatasaray basariya odakli bir takim” dedi.

Transfer konusuna da konusan Özbek, ”Transfer için son derece ciddi ve yogun bir sekilde çalisiyoruz. Transfer piyasasi geçmis yillardaki gibi degil. Son derece yüksek dolasiyla taraflarimizi hiç merek etmesiler. Galatasaray için en iyisi neyse onu yapacagiz” dedi.



“Ögrencilerimiz bu yönlendirmelerle hayatlarinda kilit olan anahtari alacaklar”

Katilimlarindan dolayi Dursun Özbek’e tesekkürlerini sunan Galatasaray Sportif AS Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kirmizi, "Türkiye’nin 100’üncü yilinda sampiyon olmus, Türkiye’nin en büyük STK’sinin Baskani Dursun Özbek’in bizi sereflendirmesi, onurlandirmasi bizim için bir gurur kaynagi. Ögrencilere tecrübelerini, bugüne kadar geçtigi ögrencilik dönemlerinden hem is hayatindan hem de Galatasaray’imizin lideri olarak basina gelen bazi örneklerle ögrencilerimize bilgiler verecek, onlari yönlendirecektir. Ögrencilerimiz de eminiz ki baskanimizin bu yönlendirmeleriyle hayatlarinda gerçekten kilit olan anahtari alacaklar. Bu anahtarlardan biri olan diploma ile beraber bundan sonraki hayatlarinda basarili, vatana, millete faydali birer is insani olacaklardir. Çünkü biz buradan çok önemli bilim adamlari yetistirdik. Çok önemli spor adamlari, sanatçilar ve is hayatina katilacak birçok is insanlari yetistirdik. Onlari mezun ediyoruz. Bundan sonra önümüzdeki yillarda da mezuniyetlerimiz devam edecek. Sayin Baskanimiza katilimlarindan ve bizi sereflendirdiklerinde dolayi çok tesekkür ederim" diye konustu.

Kaynak: İHA