Büyükçekmece'de Yat Limani'na Yapilan Kaçak Tesisi Belediye Ekipleri Yikti

Büyükçekmece’nin Güzelce mahallesindeki Güzelce Marina Yat Limani’nda dalgakiran üzerine kaçak olarak yapilmak istenen restoran ve tesis belediye ekipleri tarafindan yikildi.

Güzelce Yat Limani’nda deniz tarafindaki dalgakiran üzerine isletme sahipleri tarafindan kullanim amacina, ruhsat ve eklerine aykiri olarak 480 metrekarelik alanda yapilan tesis, isletme sahiplerinin engelleme çabalarina ragmen Encümen Karari geregince polis ve zabita gözetiminde yikildi.

Ruhsatsiz ve izinsiz yapildigi tespit edildi

Büyükçekmece Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü yat limaninin mevcut iskele yapisi üzerine ve bitisiginde ruhsatsiz ve izinsiz tesis yapildigini tespit etti. Yat limani isletmecileri ile yapilan yazismalar sonuç vermedi. 12 Ekim 2021 tarih ve 1349 sayili Encümen Karari’nda “3194 sayili Imar Kanunu’nun 32. Maddesine istinaden tutulan yapi tatil tutanagi çerçevesinde, Büyükçekmece Ilçesi, Güzelce Mahallesi Kiraz Sokak’taki yat limaninda dalgakiran üstüne 480 metrekare yapi yapildigi tespit edilerek kaçak yapinin yikilip imar mevzuatina uygun hale getirilmesi karari alindi. Yasal sürecin tamamlanmasinin ardindan da belediye ekipleri tarafindan yat limanindaki kaçak yapilan tesis yikildi. Yat limaninin amaci disinda tersane gibi kullanildigini belirten mahalle sakinleri de bu durumdan sikayetçi. Büyükçekmece Belediyesi, Istanbul Valiligi Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü Avrupa Yakasi Milli Emlak Daire Baskanligi’na gönderdigi yazida da Güzelce Marina ve Yat Limani’nda ruhsatsiz yapi yapilmakta oldugunun tespit edildigini ve “Kullanim Izin Sözlesmesi” istikametinde gereginin yapilmasini talep etti.
Kaynak: İHA