Bingöl'de Egitim- Ögretim Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Bingöl’de 2022-2023 Egitim-Ögretim yilinin degerlendirme ve istisare toplantisi gerçeklestirildi.

Bingöl'de Egitim- Ögretim Degerlendirme Toplantisi Yapildi


Bingöl’de Il Milli Egitim Müdürü Kadri Engin’in baskanliginda 2022-2023 Egitim-Ögretim yilinin degerlendirme ve istisare toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantida 6 Subat merkezli depremlerden sonra müdürlük koordinesinde yapilan çalismalar, yikim karari verilen okul binalarinin durumu, kentte yapilan ögretmen atamalari, yürütülen projeler gibi konular ele alindi.

Toplanti hakkinda bilgi veren Il Milli Egitim Müdürü Kadri Engin, “Bu yil asrin felaketi olarak tanimlanabilecek bir depremle sarsildik. Il Milli Egitim Müdürlügü olarak gerek AKUB ekibimiz gerekse de gönüllü ögretmen ve personellerimizle üç aya yakin bir süre bu bölgelerimizde canla basla çalistik. Özellikle mesleki ve teknik anadolu liselerimizin yaptigi faaliyetler çok kiymetliydi. Ayrica bakanligimizin ÇEDES projesi çerçevesinde tüm kademelerden toplam 45 okulumuz Adiyaman’in Sincik ilçesinde bulunan kardes okullarina destek olmaya devam ediyorlar. Gerek 6 Subat’tan hemen sonra gerekse halen deprem bölgelerine katki sunan tüm okullarimiza, ögretmenlerimize, ögrencilerimize ve velilerimize cani gönülden tesekkür ediyorum. Ilimizde 13’ü ilk ve ortaokul ve 7’si lise olmak üzere toplam 20 okul binamizin yikim karari verildi” dedi.

Engin, ayrica Bingöl, Genç ve Solhan olmak üzere 3 ögretmenevi ile Karliova ve Kigi Halk Egitimi Merkezlerinin de yikim karari oldugunu ifade etti.

Toplanti soru cevap bölümü ve ilgili subelerden sorumlu yöneticilerinin bilgi vermesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA