6 Bin Nüfuslu Amasra Bayramda 500 Bin Turist Agirlayacak

Bartin’in tarihi ve turistik ilçesi Amasra’da 9 günlük Kurban Bayrami tatili öncesinde rezervasyon oranlari yüzde 90’lara ulasti. 6 bin 600 nüfusa sahip ilçenin bayram tatilinde 500 bin turist agirlamasi bekleniyor.

6 Bin Nüfuslu Amasra Bayramda 500 Bin Turist Agirlayacak
Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanli gibi önemli medeniyetlere ev sahipligi yapan Bartin’in tarihi ve turistik ilçesi Amasra’da 9 günlük Kurban Bayrami tatili öncesinde otel ve pansiyonlardaki doluluk orani yüzde 90’lari asti.

Amasra Kalesi, Cenavo Satosu, Sapel, Kemere Köprüsü, Fatih Camii, Direkli Kaya, Bedesten gibi birçok tarihi yapinin yer aldigi ilçede yasanan sel afetinin izleri de Bartin Valiligi koordinasyonunda yürütülen çalismalarla silindi.

Bayram tatili öncesinde esnaflarin son hazirliklarini yaptigi Amasra’da, Kaymakamlik ve Belediye ekipleri bayram boyunca tatilcilerin herhangi bir sorunla karsilasmamasi için tedbirler almaya basladi.



6 bin 600 nüfusa sahip ilçenin bayram tatilinde konaklamali ve günü birlik ziyaretçilerle 500 bin turist agirlamasi bekleniyor.

Amasra Kültür ve Turizm Dernegi Baskani Hüseyin Boran yaptigi açiklamada, “Amasra ilçesi 1945’li yillarda turizmin basladigi bir kent. 3 bin yillik tarihi geçmisi olan bu kent yillar geçtikçe Karadeniz bölgesinin en büyük turizm merkezlerinden bir tanesi olmus. Su anda 3 bine yakin yatak kapasitemiz var oteller ve ev pansiyonculari olarak. Su anda 9 günlük bayram tatili dolayisiyla bu konaklama kapasitemiz yüzde 90’larin üzerinde dolu. Geçtigimiz günlerde Amasra’da bir sel yasandi. Bu selinde izleri Amasra Kaymakamligi ve Bartin Valiligi organizasyonunda tüm kamu ve kuruluslariyla beraber izler silindi. Hayat normale döndü. Su anda 9 günlük bayram tatilini bekliyoruz. Yaklasik 500 bin kisinin gelmesini bekliyoruz” dedi.

Alinan önlem ve tedbirlere de deginen Boran, “Amasra Kaymakamligi bünyesinde Kurban Bayrami 9 gün oldugu için çok yogunluk olacagini öngörerek bir kriz merkezi olusturduk. Bu kriz merkezinde 7/24 esasli kamu kurum kurulus temsilcileri ve sivil toplum örgütleri görev yapiyoruz. Gelen misafirlerin otopark, altyapi ve konaklama ihtiyaçlarini aninda çözmek için” seklinde konustu.

Ilçede Bartin’a özgü tel kirma ve ahsap hediyelik ürünlerin satisa sunuldugu Çekiciler Çarsisi esnaflarindan Hasan Özisik ise, “Bayram tatilinden beklentimiz yüksek. Havada güzellesiyor. Deniz sezonu da açilacak muhtemelen. Biz esnaflar olarak hazirliklarimizi yaptik. Gelen misafirlerimizi en iyi sekilde agirlayacagiz Insallah” dedi.

Kaynak: İHA