+1 Mutluluk Sosyal Tesisini Down Sendromlu Bireyler Çalistiracak

Bilecik Belediyesi tarafindan hazirlanan sosyal proje çerçevesinde açilan +1 Mutluluk Sosyal Tesisini down sendromlu bireyler çalistiracak

+1 Mutluluk Sosyal Tesisini Down Sendromlu Bireyler Çalistiracak
Bilecik Belediyesi, Milli Egemenlik Parki yaninda yer alan çay bahçesinde gerekli düzenleme ve yenileme çalismalarini tamamlayarak, vatandaslarin hizmetine sundu. Down sendromlular için +1 mutluluk sloganiyla hazirlanan proje çerçevesinde down sendromlu bireyler hazirlanan sosyal tesiste, vatandaslara hizmet verecek.

‘’Benim için en özel ve en önemli açilis’’

Gerçeklestirilen açilis programinda konusan Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi kendisinin açmis oldugu en özel ve en önemli açilis oldugunu belirterek, sunlari söyledi:

"Bu tesisimizin kurulus nedenleri özel çocuklarimizin is ve el becerilerini gelistirmek, sosyal yasama entegre olmalarini saglamak ve aslinda en önemlisi onlari anlayabilmemizi saglayabilmektir. Bu tür tesis ve projeleri; toplumumuzun egitimsizlik ve bilgi eksikligi ile olusturdugu kolektif ön yargilarina karsi bizlerin kurmasi gereken kolektif bilinç ve anlayisin sahaya yansiyabilecegi en güzel ve verimli bir alan olarak görmekteyiz. Iste bu yüzden burada özel çocuklarimizla konusacak, onlarin hikayelerini dinleyecek, onlarin hayat boyu kalp ve yüzlerinde tasidiklari “+1” fazladan mutluluga ortak olacagiz."

"Tüm Bileciklileri +1 Mutluluk Sosyal Tesisine davet ediyorum"

Açilisi yapilan tesisin tüm Bileciklilerin oldugunun altini çizen Baskan V. Subasi, "Karsimda yüregi kocaman o güzel çocuklar, yanlarinda o güzel çocuklara ömürlerini adayan anne ve babalar varken, duygulanmamak, gururlanmamak imkânsiz. Kendi hayatlarindan alip çocuklarina vakfeden ailelere ve en az o aileler kadar çocuklarimiza emek harcayan, her zaman yanlarinda olan ve hayatlarinda her zaman önemli bir rol model olan ögretmenlerimize, egitmenlerimize ve gönüllü vatandaslarimiza tesekkürlerimi sunuyorum. Ne kadar anlatsam ne kadar konussam da içimdeki mutlulugu tarif etmem inanin çok zor. Bu tesis çocuklarimizin, annelerimizin, babalarimizin, abiler ablalarin, kisaca bu tesis hepimizin yani Bilecik’in" ifadelerini kullandi.

"Bilecik’te engelleri bir bir asmaya devam ediyoruz"

Bilecik Engelsiz Yarinlar Dernegi Baskani Aslihan Volkan, çok mutlu ve anlamli bir ani yasadiklarini belirterek, katkilari dolayisiyla Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi ve belediye meclis üyelerine tesekkür etti. Açilisi yapilan tesiste dezavantajli bireylerin çalisarak, sosyal hayata dahil olacaklarini kaydeden Volkan, ‘’Sag olsunlar Belediye Baskanimiz ve belediyemiz çalisanlari tam da istedigimiz sekilde bir ortami bizlere sundular. Belediye meclis üyelerine de mecliste dile getirdigimiz taleplere yaptiklari katkilar dolayisiyla çok tesekkür ediyorum. Bilecik’te engelleri bir bir asmaya devam ediyoruz. Açilista emegi olan tüm paydaslara tesekkür ediyorum" dedi.

Açilis sonrasi Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi ve Bieyder Baskani Volkan, iki kurum arasinda birçok alanda isbirligini öngören protokolü imzaladi.

Açilista dezavantajli bireyler, vatandaslara çay ve limonata ikram ederek, hatira fotograflari çekinmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA