'Yikik Kent' Adiyaman'da Binalarin Yerleri Bos Kaldi

Depremin en fazla hasara neden oldugu illerden birisi olan Adiyaman’da yikilan binalarin kaldirilmasiyla genis bos alanlar olustu.

'Yikik Kent' Adiyaman'da Binalarin Yerleri Bos Kaldi
Asrin felaketi 6 Subat depremlerinden etkilenen 11 il içerisinde yikimin en fazla oldugu Adiyaman hayalet sehre döndü. Binlerce kisinin hayatini kaybettigi Adiyaman’da binlerce yapi yikildi, 10 binlerce yapi yikilacak.

Adiyaman’da ki mevcut yapilarin yüzde 68,1’i hasar gördü. Yikilan ve acil yikilacak olan 8 bin 293 binanin enkazlarinin kaldirilmasiyla kent adete ‘savastan çikmis’ bir sehir görüntüsüne büründü.

Yikilan binalarin bos kalan alanlar dron ile görüntülendi. Meydani olmayan kentte, iki yil önce Adiyaman Belediyesi tarafindan kent meydani projesi baslatilmisti. Deprem sonrasi ise, kent merkezinin bir çok bölgesinde genis meydanlar olustu.

Yikilan binalarin enkazlarinin kaldirilmasiyla olusan bos alanlar, 20 bin 201 agir hasarli binalarinin tamamin yikilmasiyla daha da artacak.

Adiyaman’in deprem öncesi çekilmis dron görüntüleri ile deprem sonrasi çekilen görüntüler karsilastirildiginda deprem felaketinin kentte yaptigi yikimin büyüklügünü gözler önünü seriliyor.

Yikik kent olan Adiyaman’da imar planinin yeniden yapilmasi ile kentte bu alanlarin yeniden yapilar ile dolmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA