Hayatini Kaybeden Belediye Baskaninin Töreninde Gözyaslari Sel Oldu

Sakarya’da makaminda kalp krizi geçirerek hayatini kaybeden Erenler Belediye Baskani Fevzi Kiliç için belediye binasinin bahçesinde tören düzenlendi. Yüzlerce kisinin katildigi törende konusurken bogazi dügümlenen AK Parti Il Baskani Yunus Tever, gözyaslarina hakim olamadi.

Hayatini Kaybeden Belediye Baskaninin Töreninde Gözyaslari Sel Oldu
Erenler Belediye Baskani Fevzi Kiliç (59), dün saat 16.40 siralarinda makam odasinda rahatsizlandi. Durumun haber verilmesi üzerine Erenler Belediyesi’ne gelen saglik ekiplerince ilk müdahalesi gerçeklestirilen Kiliç, Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi. Baskan Kiliç, burada yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini yitirdi. Hayatini kaybeden Kiliç için Erenler Belediyesi bahçesinde resmi tören düzenlendi.

Törende bogazi dügümlenerek konusan AK Parti Il Baskani Yunus Tever, gözyaslarina hakim olamadi. Fevzi Kiliç’in kizlari ise babalarinin tabutuna sarilarak agladi. Düzenlenen tören sonrasinda Kiliç’in cenazesi ikindi namazina müteakip kilinacak namaz için Tozlu Camii’ne götürüldü.

“Siyasette ilk agabeyligi ondan ögrendim”

Törende bogazi dügümlenerek konusan AK Parti Il Baskani Yunus Tever, “Siyasette ilk agabeyligi ondan ögrendim, birlikte yol yürüdük, bize her zaman agabeylik yapti. Sonrasinda görevi kendisinden aldigimda ne zaman bir derdim, bir sikintim olsa bütün derdimi süzer, alir götürür beni feraha kavustururdu. Rabbim kendisinden razi olsun. Ama en önemlisi baskanim bana Yunus’um diye hitap ederdi. “Yunus’um bu makam o kadar agir ki Rabbim insallah bu makamin altinda ezdirmez” derdi. Nerede bir fakir var, garip var onlarin yaninda olurdu. Bu makami her zaman onlara kullandi. Makamini hakkiyla yönettigi ve o yükü hakkiyla tasidi. Inaniyorum ki Rabbimin huzurunda da bu makamin karsiligini görecektir” dedi.



“Kabul etmesi çok zor ama emir büyük yerden gelince elden bir sey gelmiyor”

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Bizim için ciddi manada tahammülü zor olan bir ani hep birlikte yasiyoruz. Suanda huzurunda bulundugumuz kardesimizle uzun yillar çalistim. Kabul etmesi çok zor ama emir büyük yerden gelince elden bir sey gelmiyor. Biz onu unutmayacagiz o bizim bas tacimiz, kardesimiz” derken Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, “Gerçekten acimiz, hüznümüz tarifsiz üç yili askin mesai arkadasligimiz var. Kendini tanimaktan büyük onur, seref duydugum bir insan. Kendisi en güzel söyle tarif edilir; makamdan seref alan degil oturdugu koltuga, bulundugu konuma, yaptigi görevlere seref veren birisidir” diye konustu.

Düzenlenen Cenaze törenine, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, partilerin milletvekilleri, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, sevenleri, çalisma arkadaslari, yakinlari ve ailesi katildi.

Öte yandan evli ve 4 çocuk babasi olan Fevzi Kiliç, 31 Mart 2019 Mahalli Idareler Seçimleri’nde Erenler Belediye Baskani seçildi. Kiliç, 2002-2003 ve 2015-2018 yillari arasinda da AK Parti Sakarya Il Baskani olarak görev yapti.
Kaynak: İHA