Giresun'da Agiz Ve Dis Sagligi Uygulama Ve Arastirma Merkezi Açildi

Giresun Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Agiz ve Dis Sagligi Uygulama ve Arastirma Merkezi düzenlenen törenle açildi.

Giresun'da Agiz Ve Dis Sagligi Uygulama Ve Arastirma Merkezi Açildi
Nizamiye mahallesinde bulunan yerleskede düzenlenen açilis törenine Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yilmaz Can, Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hikmet Aydemir, akademisyenler ve davetliler katildi.

Açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Hikmet Aydemir, hastanede akademik egitim-ögretim ve hastane hizmetlerinin yürütülecegini ifade ederek, “2 profesör, 1 doçent, 12 doktor ögretim üyesi, 3 ögretim görevlisi ve 1 arastirma görevlisi olmak üzere toplam 20 ögretim üyemiz mevcuttur. Bu binamizda gerek donanim olarak gerek fiziki olarak tüm branslarda hemen hemen bütün hizmetleri verebilecektir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yilmaz Can ise yaptigi konusmada, hastanenin faaliyete geçirilmesinde hayirsever is insanlarinin büyük destegi oldugunu belirterek, “Rektörlük görevini üstlendigim 2019 yilinda Dis Hekimligi Fakültesinde sadece 3 ögretim üyesi vardi. Fakülte aktif degildi ve ögrencisi yoktu. Fakülteyi aktif hale getirip halkimiza saglik hizmeti sunabilmek için harekete geçtik. Dis hekimligi fakültesi ve hastanesi kurmanin zorlugunu yasayarak ögrendik. Dis Hekimligi Fakültesi kurmanin çok pahali ve mesakkatli bir is oldugunu söyleyebilirim. Bu zorlu yolda bizi fedakâr dostlarimiz hayirsever hemserilerimiz yalniz birakmadilar. O güzel insanlarin sayesinde bugün hastanemizi açiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA