Gediz Altinkent Ortaokuluna Avrupa Kalite Ödülü

Kütahya’nin Gediz ilçesinde Altinkent Ilk ve Ortaokulu Müdürü Okan Karaca ve Ingilzce Ögretmeni Firat Midik hazirlamis olduklari eTwinning projeleri ile Avrupa kalite ödülü aldilar.

Gediz Altinkent Ortaokuluna Avrupa Kalite Ödülü
2022-203 yili eTwinning Ulusal ve Avrupa Kalite etiketleri çerçevesinde Okul Müdürü Okan Karaca “Generation Z Leaves Marks on the Future With Projects” Ingilizce Ögretmeni Firat Midik ise “Water Literates of The Future” projesi ile Avrupa Kalite Ödülü aldilar.

eTwinning projelerinin, ögrenci ve ögretmenler basta olmak üzere egitimin tüm aktörlerine uluslararasi tecrübe kazandirdigini belirten Okul Müdürü Okan Karaca, “eTwinning katilimcilarin AB projeleri içerisinde yer almalarini, yabanci dil yeterliliklerini gelistirmelerini, egitim dünyasindaki yeni yaklasimlari paylasmalarini ve daha iyi egitim ögretim becerileri gelistirmelerini hedefleniyor.Okulumuzda eTwinning portalina kayit olan ögretmen ve uygulanan aktif proje sayisi gün geçtikçe artmakta. Bizler de hazirlamis oldugumuz projelerle bu ödülü almaya hak kazandik. Kendi adimiza ve okulumuz adina mutlu olduk.2005 yilinda Avrupa Komisyonu Ögrenme Programi’nin ana hareketi olarak baslatilan eTwinning organizasyonu, 2009 yilindan bu yana ülkemizde de aktif olarak kullanilmakta. Avrupa ülkelerindeki okullardaki ögrencilerin ortak çalismalar yürüttükleri programa Türkiye’deki okullarda ögretmen ve ögrenciler de yaptiklari çalismalarla katilabiliyorlar. Ülkemizde de eTwinning projeleri Millî Egitim Bakanligi Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü bünyesinde bulunan ’eTwinning Ulusal Destek Servisi’ koordinasyonunda yürütülüyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA