Diyanet Isleri Baskani Erbas, Mekke'de Minik Haci Adaylariyla Bir Araya Geldi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Diyanet tarafindan Mekke’de açilan kreste minik haci adaylariyla bir araya geldi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Mekke'de Minik Haci Adaylariyla Bir Araya Geldi
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Baskanligin “2023 Hac Organizasyonu” kapsaminda Mekke’de Türk hacilarin kaldigi otelde bu yil ilk defa pilot uygulama olarak açilan kresi ziyaret etti. Bir süre minik haci adaylariyla vakit geçiren Baskan Erbas, çocuklarla sohbet etti ve oyunlar oynadi.

Erbas yaptigi konusmada, çocuklariyla hacca gelen aileleri bir araya getirdiklerini ifade ederek, “3 ile 12 yas arasi 24 çocugumuzu bir araya getirmis olduk. Onlar artik hac arkadasi oluyorlar. Burada kendilerine uygun oyun alani ve kalacaklari yerleri hazirladik” dedi.

Çocuklarin güzel bir hac dönemi yasayacagina isaret eden Erbas, “Hac hatiralari unutulmuyor, hele çocuk yasta olursa o hiçbir zaman unutulmayacak bir hatira olacak. Biz istiyoruz ki haccin hikmetini ve Müslüman üzerindeki etkisini, bu yaslardaki çocuklarimiz yasamis ve görmüs olsun” ifadelerini kullandi.

Ziyarete Erbas’in esi Seher Erbas, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selim Argun, Egitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Rehberlik ve Teftis Baskani Hasan Güçlü ile Mekke Din Hizmetleri Atasesi Dr. Ahmet Oguz da katildi.

Kaynak: İHA