Deprem Konutlarinda Örnek Daire Tamamlandi

Adana’da yapimi devam eden deprem konutlarinda örnek daire tamamlandi. Örnek deprem konutu dairesinde kullanilan tüm malzemelerin yüzde 100 yerli mali oldugu ögrenildi.

Deprem Konutlarinda Örnek Daire Tamamlandi
Türkiye’yi yasa bogan Kahramanmaras merkezli depremlerinin can kayiplari ve yikimlara yol açtigi Adana’da, TOKI kalici konutlar için çalismalarini hizla sürdürüyor. Kent genelinde 2 bin 500 konut, 701 de köy evi yapilmasi planlaniyor. Mart ayinda baslayan merkez Sariçam ilçesine bagli Buruk Cumhuriyet Mahallesi’nde 24 blok ve 590 daireden olusan projede, insaat çalismalari araliksiz devam ediyor. Proje çerçevesinde 5 blok tamamlanirken diger bloklarinda insasi hizla sürüyor.

Örnek daire tamamlandi

Buruk Mahallesi’nde yapimi devam eden deprem konutlarinda ilk örnek daire tamamlandi. 2+1 daireler brüt 110, net 80 metrekare olurken, 3+1 daireler ise brüt 150, neti 127 metrekare olacak sekilde tamamlandi. Daire de kullanilan bütün malzemelerin yüzde 100 yerli mali oldugu ögrenildi. Çalismalari yakindan takip eden Dogu Akdeniz Insaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAIMFED) Genel Baskani Mustafa Karslioglu, Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu.

“TOKI bu yerli mali kullanimini yillardir sürdürmekte”

Karslioglu, “Afet konutlarinda çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Adana ilk örnek daireyi hazirladi ve onu kamuoyu ile paylasiyoruz. Burada kullanilan bütün malzemeler yüzde 100 yerli mali. TOKI bu yerli mali kullanimini yillardir sürdürmekte. Üreticisinden saticisina kadar binlerce sektör ekmek yiyor. Burada kaliteli bir ürün ve sistemle örnek daireyi tamamladik” diye konustu.

“Hedef Kasim ayi”

Öte yandan Mustafa Karslioglu, TOKI’nin temiz enerji ve temiz sistemle yagmur sularini mutfakta, tuvalet ile banyoda kullanilabilecek hale getirildigini belirterek, “Buda uzun süre burada oturan vatandaslarimizin ekonomisine katki sunacaktir. Bizim burada ki hedefimiz Kasim ayinda ilk daireleri vatandaslara teslim etmek. Bunun içinde 7 gün 24 saat esasiyla çift vardiyayla çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA