BEBKA Yönetim Kurulu, Bölgesel Gelismeyi Masaya Yatirdi

BEBKA Yönetim Kurulu, Bilecik’in Osmaneli ilçesinde toplandi. Toplantida Bölgesel Gelisme Ulusal Stratejisi ve 2024-2028 Bölge Plani detayli olarak ele alindi.

BEBKA Yönetim Kurulu, Bölgesel Gelismeyi Masaya Yatirdi
Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA) Haziran ayi Yönetim Kurulu toplantisi, Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz’in baskanliginda Bilecik’in Osmaneli Belediyesi’nde Osmaneli Tarihi Ipek Böcekçiligi Konaginda düzenlendi.

Toplantiya Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayse Ünlüce, Bilecik Il Genel Meclis Baskani Osman Yilmaz, Eskisehir Ticaret Odasi Baskani Metin Güler, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Ergün, BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak ve Yönetim Kurulu Üyeleri katildi.



Bölgesel Gelisme Ulusal Stratejisi (BGUS) ele alindi

BEBKA Yönetim Kurulu toplantisinda; Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanan Bölgesel Gelisme Ulusal Stratejisi (BGUS) Yönetim Kurulu Üyeleri ile paylasildi. Toplantida bölgesel gelismenin; ülke kalkinma politikasinin bölge ve sehir düzeyinde yapi taslarini olusturan, bölgesel ve yerel düzeyde kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplumun karar alma süreçlerine katilmasini ve kaynaklarini kalkinma yönünde birlikte harekete geçirmesini esas aldigi vurgulandi. Bu vizyon çerçevesinde bölgelerin rekabet gücünün artirilmasi ve bölgeler arasi gelismislik farklarinin azaltilmasi politikalari arasinda dengeyi gözeten; yapisal ve temel politikalar mercek altina alindi. Bölgemiz illeri için gelistirilen stratejiler üyelere arz edildi.

2024-2028 Bölge Plani detaylandirildi

BEBKA Yönetim Kurulu toplantisinda 2024-2028 Bursa Eskisehir Bilecik Bölge Plani da görüsüldü. Uzun süren yogun çalismalar sonucu olusturulan vizyon ve stratejik öncelikler hakkinda bilgi paylasildi. Yerel paydaslar görüs süreci tamamlanan Bölge Planinda proaktif yesil ve dijital dönüsümün saglanmasi ve girisimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi, altyapinin ve ulasim baglantilarinin gelistirilmesi, dengeli mekânsal gelisme ve ekonomik büyümenin saglanmasi, insani gelismislik ve toplumsal hizmetlere kapsayici erisimin saglanmasi konulari ön plana çikti. Toplantida ayrica Bölgesel Girisim Sermayesi Programinda gelinen asama onaya arz edildi.
Kaynak: İHA