Avrupa Hareketlilik Haftasi'nin Bu Seneki Temasi 'Sehrini Kesfet - Gelecek Enerjini Koru'

Daha sürdürülebilir bir dünyada daha az enerji tüketimi için çalismalarini sürdüren SKUP Türkiye projesi kapsamindaki Avrupa Hareketlilik Haftasi’nin bu yilki temasi ‘Sehrini Kesfet-Gelecek Enerjini Koru’ oldu.

Ana hedefleri arasinda Avrupa Hareketlilik Haftasi’nin ülkemizde tanitimi ve yayginlastirilmasi bulunan, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birligi (AB) tarafindan finanse edilen “Sehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için Avrupa Birligi Destegi Projesi” - SKUP Türkiye devam ediyor.

Nihai faydalanicisi Türkiye Belediyeler Birligi’nin (TBB) oldugu, daha sürdürülebilir bir dünyada daha az enerji tüketimi için çalismalarini sürdüren SKUP Türkiye projesi kapsamindaki Avrupa Hareketlilik Haftasi’nin bu seneki temasi ’Sehrini Kesfet - Gelecek Enerjini Koru’ oldu.

Avrupa Hareketlilik Haftasi’nin ve SKUP Türkiye projesinin lansmani AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, TBB ve Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi AB ve Dis Iliskiler Genel Müdürü Burak Aykan, Disisleri Bakan Yardimcisi, AB Baskani, Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’in katilimiyla gerçeklesti.

Programda konusan Disisleri Bakan Yardimcisi ve AB Baskani Mehmet Kemal Bozay, “Bu yilki hareketlilik temasi çok etkileyici ve farkindalik olusturacak bir tema üzerine kurulmus ‘Sehrini kesfet gelecek enerjini koru’. Burada enerjinin iki anlami var. Enerjiyi bosuna tüketmeden veya hidrokarbonlar üzerinden tüketmeden nasil koruruz? Digeri de bunu yaparken toplumsal enerjimizi ve oryantasyonumuzu korumak. Bence bu iki kavram iç içe gidecek. Yerel yönetimler sokaktaki insanin yani milletimizin enerjisini tasiyan kisilerdir. Bunu dogru kullanmak, dogru yönlendirmek devletin enerjisini dogru yönlendirmek demektir. Bu açidan yerelden baslayan bu projenin bütün devletimize ve milletimize yerelden kaynaklanan büyük bir kazanç olacagini düsünüyorum. Bunun bir evrensel kavram oldugunu görüyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA