Atlantik Okyanusu'nda Kaybolan Denizalti Için Arama Bölgesi 2 Kat Genisletildi

ABD Sahil Güvenligi, Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltiyi bulmak için arama bölgesinin 2 kat genisletildigini açikladi.

Atlantik Okyanusu'nda Kaybolan Denizalti Için Arama Bölgesi 2 Kat Genisletildi


Titanik enkazina dalis yaptigi sirada geçtigimiz pazar günü Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltinin arama-kurtarma çalismalari devam ediyor. ABD Sahil Güvenligi tarafindan yapilan açiklamada, denizaltiyi bulmak için arama bölgesinin 2 kat genisletildigi belirtilerek, bu bölgenin ABD’nin Connecticut eyaletinin 2 kati büyüklügünde oldugu ifade edildi. Arama çalismalarinin 4 kilometre derinlikte sürdügü aktarilan açiklamada, “Açik denizde olmanin muazzam bir karmasikligi var" denildi.

Arama çalismalarina 5 geminin destek verdigi bu sayinin ilerleyen saatlerde 10’a çikacagi ifade edilen açiklamada, su altinda tespit edilen sese iliskin uzaktan kumandali araçlar ile yapilan aramada henüz sonuç alinmadigi ve devam ettigi aktarildi. Arama çalismalari sirasinda tespit edilen dikdörtgen nesnenin denizalti ile baglantili olmadigi belirtilen açiklamada, “Bir arama-kurtarma durumundayken iyimser ve umutlu kalmaliyiz. Arama-kurtarma çalismasinin ortasindayiz. Bazen aradigimizi bulamiyoruz ve tüm faktörleri dikkatlice düsünmeniz gerekiyor. Göz önünde bulundurmaniz gereken birçok faktör var. Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurduktan sonra, bazen zor bir karar vermeniz gereken bir konumdasiniz. Henüz o noktada degiliz” dedi.



Denizaltida 5 kisi bulunuyor

Kaybolan denizaltida 58 yasindaki Ingiliz milyarder ve kasif Hamish Harding, 77 yasindaki Fransiz kasif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions’in CEO’su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yasindaki Pakistan dogumlu Ingiliz isadami Shahzada Dawood ve 19 yasindaki oglu Suleman’in oldugu açiklandi. Denizaltida 20 saatten az oksijen kaldigi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA