Ardahan'da Jandarmanin Mobil Egitim Tirinda Vatandaslara Trafik Egitimi Veriliyor

Ardahan’da Jandarma Genel Komutanligina ait "Jandarma Mobil Egitim Tiri" ve "Emniyet Kemeri Simülasyon Araci"nda vatandaslara uygulamali trafik egitimi verildi.

Ardahan'da Jandarmanin Mobil Egitim Tirinda Vatandaslara Trafik Egitimi Veriliyor
Mobil tir, Içisleri Bakanligi tarafindan trafik güvenligine dikkati çekmek ve emniyet kemeri kullanim aliskanligini artirmak amaciyla hayata geçirilen "Bir Hareketine Bakar Hayat" projesi kapsaminda kente geldi. Valilik önüne konuslandirilan mobil egitim tirina gelen çocuklar, trafik hakkinda çizgi film izleyip hem eglenip hem de ögrendi. Emniyet kemeri simülasyon araci ise yetiskinlere açildi. Vatandaslar, araci test ederek yavaslatilmis sekilde araç içinde trafik kazasi aninda yasananlara taniklik etti.

Simülasyon aracini test eden Tekin Doganci, "Araçta kemeri test ederek kemer takmanin ne kadar önemli oldugunu anladik. Kemer takmak hayat kurtarir, onun için herkese kemerli yollar diliyorum" dedi.

Uygulama sirasinda görevlilerce emniyet kemeri kullaniminin önemi anlatildi. Ayrica, alkol gözlügü simülasyonuna da katilan vatandaslar bos kaleye gol atmaya çalisti. Vatandaslari trafik hakkinda bilgilendirmek ve farkindalik olusturmak amaciyla kente gelen tirlar bugün ve yarin hizmet verecek.
Kaynak: İHA