Antalya'da Hazineye Ait Arazileri Satarak Vatandaslari Magdur Eden Çete Çökertildi

Antalya’da hazineye ait arazileri satarak vatandaslari magdur eden aralarinda kamu görevlilerinin de bulundugu arazi çetesine yönelik düzenlenen operasyonda 31 sahis yakalandi. Adliyeye sevk edilen sahislardan 22’si tutuklanirken, çok sayida silaha, birçok gayrimenkul ve 8 adet araca el konuldu.

Antalya'da Hazineye Ait Arazileri Satarak Vatandaslari Magdur Eden Çete Çökertildi
Antalya Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Mali Suçlar Büro Amirligi ekipleri yürütülmekte olan “Silahli Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek, Üye Olmak, Nitelikli Dolandiricilik, Irtikap, Rüsvet, Yagma ve Tehdit” suçlari çerçevesinde harekete geçti.

Hazineye ait arazileri satarak vatandaslari magdur eden aralarinda kamu görevlilerinin de bulundugu arazi çetesine yönelik operasyon düzenleyen ekipler, operasyonda 31 sahsi yakalayarak gözaltina aldi.

Yapilan aramalarda süphelilerden 7 adet silah, 144 adet fisek, 170 adet tapu kayitlari harita bilgileri, noter evraklari, vekaletname, muvafakatname ve farkli sahislara ait kimlik bilgileri oldugu belgeler ele geçirildi. Suçtan kaynakli elde edilen gelir çerçevesinde temin edildigi degerlendirilen birçok gayrimenkul ve 8 adet araca el konuldu.

Antalya Cumhuriyet Bassavciligina sevk edilen 31 süpheliden 22’si çikarildiklari mahkeme tarafindan tutuklandi.
Kaynak: İHA