Sel Felaketinde 3 Ev Yikildi, Çok Sayida Hayvan Telef Oldu

Eskisehir’in Seyitgazi ilçesinde meydana gelen sel felaketinde Çatören Mahallesi’nde 3 ev yikildi. Ölen ya da yaralinin olmadigi mahallede çok sayida hayvan telef oldu.

Sel Felaketinde 3 Ev Yikildi, Çok Sayida Hayvan Telef Oldu


Seyitgazi ilçesinde 2 gündür etkili olan saganak yagisin ardindan bazi mahallelerde sel meydana geldi. Selden en çok etkilenen mahallelerden birisi olan Çatören Mahallesi’nde sel sulari önüne ne çiktiysa alip götürdü. Yasanan sel felaketi sonucu mahallede bulunan 3 ev yikildi. Ölen ya da yaralinin olmadigi mahallede çok sayida hayvan telef oldu. Kapanan yollarin açilmasi için is makineleri çalisma baslatti. Vatandaslarin yasadigi alanlardaki sikintilarin giderilmesi için ise bölgeye AFAD, IZ Arama Kurtarma ekipleri ile çok sayida jandarma personeli sevk edildi. Yasanan sel felaketi hakkinda konusan mahalle sakini Zihni Yildirim ise, “Simdiye kadar buralarda görülmemis bir sel yasadik, önünde ne varsa alip götürdü” dedi.

Yildirim, “Iki gündür çok yogun bir yagis var. Yüksekteki çok tarim arazisi hasar gördü. Iki gün boyunca süren yagis bugün bizim mahallemizi etkiledi. Iki dere arasina kurulmus mahallemizde suanda 3 evimiz yikildi. Çok sükür ki can kaybimiz yok. Mahallenin altinda bulunan bütün tarim arazileri suanda yok diyebilirim. Mahallenin ortasindan geçen bu su yoktu, kurak bir köydü. Saganak yagmurun ardindan mahallenin ortasindan dere gibi su akmaya basladi.

Simdiye kadar buralarda görülmemis bir sel yasadik, önünde ne varsa alip götürdü.” diye konustu.

Kaynak: İHA