Liseli Genç Bilim Adamlari Projeleri Ile Göz Kamastirdi

BAÜN Teknoloji Transfer Ofisinin düzenledigi 1. Liseler Arasi Ar-ge Teknoloji ve Tasarim projesi yarismasinin sonuçlari açiklandi.

Liseli Genç Bilim Adamlari Projeleri Ile Göz Kamastirdi
Balikesir Üniversitesinde ilk kez düzenlenen liseler arasi proje yarismasina liselilerin ilgisi büyük oldu. Birbirinden degerli projelerin yaristigi yarismaya 33 proje basvurusu yapildi. Bunlar içerisinde 26 proje ön inceleme asamasini geçerek yarismaya hak kazandi. Yarismada sergilenen projeler alaninda uzman ögretim üyelerince degerlendirilerek dereceye giren projeler belirlendi. Ödül töreni öncesi yarismaya katilan ögrencileri, medeni cesaretleri nedeniyle kutlayan Rektör Prof. Dr. Yücel Ogurlu, " Bugün heyecanli bir günü yasiyoruz. Bugünde teknoloji alaninda bir yarisma için bulunuyoruz. Yakin tarihimiz de birçok bilim adami var. Siz gençlerimizi gördügümüzde gerçekten gurur duyuyoruz. Gençlerimiz IHA ve SIHA modelleri üretebiliyorlar. Roket, Günes enerjisi ile hareket eden araçlar üretebiliyorlar. Bizim gençlerimiz yurt içi ve yurt disinda büyük talep görüyorlar. Keske beyin göçü olmazsa gençlerimiz ülkemizde kalsalar. Dünyanin en büyük laboratuvarlarinda çalisan yüzlerce gencimiz var. Burada ki gençlerimizin her birini bilim adami olarak aramida görecegiz. Bu yarismada herkes birinci oldugunu düsünüyorum. Bu asamaya gelen bütün projeleri yapan gençlerimize tesekkür ediyorum" dedi.

Dereceye giren ögrenciler Balikesir Üniversitesi Vakfi tarafindan 1. olan projeye tam altin, 2. olan projeye yarim altin ve 3. olan projeye çeyrek altin ile ödüllendirildiler. Mansiyon alan 5 projeye de çesitli armaganlar olan hediye paketleri verildi.

Birincilik ödülü alan proje: Saglikli Mutlu Aileler (SMA) Mobil Yazilim Gelistirilmesi

Zeynep Ekin Yagci ve Selim Isik Yilmaz, Danisman ögretmen Harun Ikiz

Ikincilik ödülü alan proje: Dogal ve Market Ürünü Bazi Gidalarin Probiyotik Özelliklerinin Belirlenerek Atopik Dermatit Üzerine Etkilerinin Arastirilmasi ve Probiyotik Mikroenkapsüle Kontrollü Salim Sistemleri

Zeynep Naz Erdem ve Eslem Hilalnur Selçuk, Danisman ögretmen: Pinar Sabaz Sehit Prof. Dr. Ilhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi

Üçüncülük ödülü alan proje: Karbon Ayak Izini Azaltmak Için Dijital Bir Oyun

Muhammed Eren Kaymak, Asli Baloglu ve Öykü Isik Güler Danisman ögretmen: Eda Köse Baran Altieylül Fen Lisesi

Düzenlenen ödül törenine Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Ogurlu, Rektör yardimcilari Prof. Dr. Cevdet Avcikurt, Prof. Dr. Fatih Satil ve Prof. Dr. Murat Dogdubay, Altieylül Ilçe Milli egitim müdürü Çetin Keren ve Il milli egitim sube müdürü Betül Yildiz, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA