Bayburt Üniversitesi, Aileleri Sanatla Bulusturdu

Sanat ve Tasarim Fakültesi, Kadin ve Aile Sorunlari Uygulama ve Arastirma Merkezi ve Çagdas Sanatlar Ögrenci Toplulugunun ortaklasa düzenledigi etkinlikler dizisi, Bayburt Üniversitesi akademik ve idari personelinin yani sira KYK yurtlarinda misafir edilen depremzede aileleri sanatla bulusturdu.

Bayburt Üniversitesi, Aileleri Sanatla Bulusturdu
Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikler dizisi kapsaminda ilk olarak Sanat ve Tasarim Fakültesi ile Çagdas Sanat Ögrenci Toplulugu ortakliginda Yil Sonu Resim Sergisinin açilisi gerçeklesti. Resim Bölümü ögrencileri ile topluluk ögrencilerinin eserlerinin begeniye sunuldugu sergide, çagdas sanat akimlarinin temsil edildigi çok sayida resim yer aldi. Farkli yöntem ve tekniklerle yapilan resimleri dikkatle inceleyen Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan, ögrencilerle sanatsal yaklasimlari üzerine sohbet etti. Sanatin birlestirici ve onarici gücüne atif yapan Sanat ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mahir Kadakal ise, "Sanat, insanin kendisini, sorunlarini, sinirlarini ve zamanini asmasinin bir yolu oldugu için askinlik kavrami ile anilir. Bizleri ayiran onlarca farkliliga sahip olsak da sanatin tüm duygularda bizi ortak kildigi bir ana taniklik ediyoruz. Çünkü her duygunun bir karsilik buldugu bu güzide eserler, en neticesinde insanin hikayesine odaklaniyor ve bizleri insanlik paydasinda bütünlüyor." dedi.

Sergi için küratör Dr. Ögr. Üyesi Yasemin Tümer Çelik ile Doç. Dr. Mahir Bayram’a tesekkür eden Prof. Dr. Kadakal, ögrencilerin sanatçi kisiliginin olgunlasmaya baslamasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Sergi sonrasinda Kadin ve Aile Sorunlari Uygulama ve Arastirma Merkezi koordinasyonunda düzenlenen "Aileler Sanatla Bulusuyor" etkinlik dizisine geçildi ve bir rekreasyon zamani olarak sanatin temel uygulamalari üzerine atölye çalismalari gerçeklesti. Etkinligin amaci üzerine açiklama yapan Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Huriye Kadakal, "Dogrudan depremzede ailelerimize yönelik etkinlikleri bir adim ileriye tasiyarak artik toplumsal entegrasyon ve kaynasma safhasina geçtik. Toplumla yeniden bütünlesmenin en önemli dayanagi olan aileyi merkeze alan bu etkinlik sayesinde, hem depremin örseledigi iliskileri telafi etmeyi hem de aileler için alternatif serbest zaman etkinlikleri farkindaligi olusturmayi amaçliyoruz. Serbest zamanin belirli tüketim aliskanliklarina bagimli hale gelmesini elestirmek ve yeni üretim etkinlikleri tasarlamak için bugün ailece yapilabilecek sanat etkinliklerini uygulamalariyla ögrendik. Umarim sanatin bireysel ve kolektif yönü, ailelerimizin kültürün tüketildigi etkinlikler yerine kültürün üretildigi etkinliklere yönelimini saptayacaktir." ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA