Titanik'in Enkazina Turist Tasiyan Denizalti Kayboldu

Titanik’in enkazina turist tasimak için kullanilan küçük denizalti, Atlantik Okyanusu’nda kayboldu.

Titanik’in enkazina tur düzenlemek için kullanilan küçük denizalti Atlantik Okyanusu’nda kayboldu. Deniz aracinda kaç kisinin oldugu henüz bilinmezken, ABD’ye bagli Boston Sahil Güvenligi tarafindan denizaltiyi bulmak için bugün arama-kurtarma operasyonu baslatildi.

Küçük denizaltilar ile zaman zaman Titanik’in enkazini görmek için düzenlenen turlara uzmanlar ve turistler katiliyor. Özel bir sirket olan OceanGate Expeditions, olaydan önce kisa bir süre önce Titanik enkazina düzenledikleri turun devam ettigini açiklamisti. Sirketin enkazi görmek için düzenledigi 8 günlük turun maliyetinin kisi basi 250 bin dolar oldugu biliniyor. Titanik’in enkazina dalis ve çikis yaklasik 8 saat sürüyor.

Titanik’in enkazi 3 bin 800 metre derinlikte

Titanik’in enkazi, Kanada’nin Newfoundland kiyilarinin yaklasik 600 kilometre açiginda Atlantik Okyanusu’nun dibinde 3 bin 800 metre derinlikte yer aliyor. Zamaninin en büyük yolcu gemisi olan Titanik, 1912’de Ingiltere’nin Southampton limanindan ABD’nin New York kentine yaptigi ilk yolculuk sirasinda bir buzdagina çarparak batmisti. Gemideki 2 bin 200 yolcu ve mürettebattan en az bin 500’ü hayatini kaybetmisti. Titanik’in enkazi 1985’te kesfedilmesinden bu yana kapsamli sekilde arastiriliyor.
Kaynak: İHA