Tales Bilim Ve Enerji Parki Adana'da Törenle Açildi

TALES Matematik Müzesi tarafindan Adana’nin Kozan ilçesinde hayata geçirilen Tales Bilim ve Enerji Parki düzenlenen törenle hizmete girdi.

Tales Bilim Ve Enerji Parki Adana'da Törenle Açildi


Aydin’da yaklasik çeyrek asirdan bu yana egitim ögretim hizmeti veren Özel Basak Koleji bünyesinde kurulan TALES Matematik Müzesi tarafindan Adana’nin Kozan ilçesinde deneyim üzerine kurgulanan Tales Bilim ve Enerji Parki’nin açilisini gerçeklestirildi.

Sponsor firma ve kurumlarin isbirligiyle Tales Matematik Müzesi tarafindan hayata geçirilen ve halka açik bir alana kurulu olan park, toplam 28 farkli materyalden olusuyor. Ayrica Bilim ve Enerji Parki, deneyim temelli bir yapiya sahip olma özelligini de tasiyor. Her bir materyal, konu anlatimli açiklayici tanitim levhalariyla desteklenirken ayrica QR kodlari araciligiyla da parkin içeriklerine daha detayli bir sekilde de erisilebiliyor. Bu sayede, ögrencilere ve ziyaretçilere teorik bilginin pratikte deneyimlenmesi firsati sunuluyor.

Tales Matematik Müzesi Kurucusu Alp Ayaydin; “Parkin halka açik olmasi egitim faaliyetleri açisindan bölge halki için önemli bir yatirim. Adana Kozan’da basladigimiz bu projeyi, Türkiye’nin farkli noktalarinda da uygulamak ve gelistirmek istiyoruz. Bu süreçte bize destek olan tüm paydaslarimiza katkilarindan dolayi tesekkür ederim ”dedi.

Kaynak: İHA