Rektör Alican Açiklamasi 'Bu Cografyadaki Tarih Ve Kültür Çalismalarini Artiracagiz'

Mus Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Malazgirt’in önemine deginerek, “Malazgirt; sadece Mus’un degil tüm Türkiye’nin ihtiyaç duydugu, Türkiye’nin geleceginin saglikli ve güçlü bir biçimde insa edilmesine katki saglayacagina yürekten inandigimiz güçlü bir anlam. Türkiye’nin dört bir yanindan buraya gelen kazi ekibinin sayisi artacak. Bu cografyadaki tarih, kültür çalismalarini da artiracagiz” dedi.

Rektör Alican Açiklamasi 'Bu Cografyadaki Tarih Ve Kültür Çalismalarini Artiracagiz'
Geçtigimiz günlerde Mus Alparslan Üniversitesi Rektörlügüne atanan Prof. Dr. Mustafa Alican, basin mensuplariyla bir araya gelerek üniversitenin çalismalari hakkinda bilgi verdi. Mus Alparslan Üniversitesinde 2018-2021 yillarinda tarih bölümü baskanligi yaptigini ve bu sürede Malazgirt’le ilgili çalismalar yürüttügünü anlatan Alican, Türkiye’de ilk kez Malazgirt Savasi ile ilgili bilimsel monografiyi kaleme aldigini vurguladi. Rektör Alican, ’Malazgirt Savas Alaninin Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Arastirma Projesi’ çerçevesinde Malazgirt’in tarihi önem kazanacagini vurguladi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin destegi, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü, Ahlat Müzesi, Mus Alparslan Üniversitesi ve Mugla Sitki Koçman Üniversitesi isbirligiyle 2020’de gerçeklestirilen projenin öneminden bahseden Rektör Alican, "Temel anlamda burada yapacagimiz islerin basinda Malazgirt geliyor. Malazgirt sadece savas degil, Malazgirt dedigimiz sey ayni zamanda bir anlam. Sadece Mus’un degil tüm Türkiye’nin ihtiyaç duydugu, Türkiye’nin geleceginin saglikli ve güçlü bir biçimde insa edilmesine katki saglayacagina yürekten inandigimiz güçlü bir anlam. Türkiye’nin dört bir yanindan buraya gelen kazi ekibinin sayisi artacak. Bu cografyadaki tarih, kültür çalismalarini da artiracagiz. Öncelikli olarak zihnimizin degismesi, ne yaptigimizi, bu cografyaya nasil bir önem atfettigimizi bilmemiz lazim. Genç ve dinamik ekibimiz, Mus ile ilgili bilimsel çalismalari ortaya koyan arkadaslardan olusuyor” dedi.

Toplantiya, kaziya bilimsel danismanlik yapan Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik, kazi ekibinde yer alan akademisyenler ve basin mensuplari katildi.

Kaynak: İHA