Nevsehir Belediyesinden Yapilandirma Uyarisi

Nevsehir Belediyesi “bazi alacaklarin yeniden yapilandirilmasina iliskin kanun’ çerçevesinde mükelleflerin borçlarina iliskin yapilandirma islemlerini 3 Temmuz mesai bitimine kadar yapabilecegini hatirlatarak mükelleflerine çagrida bulundu.

Nevsehir Belediyesinden Yapilandirma Uyarisi


Nevsehir Belediyesi, 7440 sayili “Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasina Iliskin Kanun” çerçevesinde vatandaslara Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Ilan Reklam Vergisi ve Eglence Vergisi borçlarini ve Idari Para Cezalarini yeniden yapilandirarak pesin veya taksitle ödeme imkâni sagliyor. Nevsehir il merkezi sinirlari içinde Emlak Vergisi (Mesken, Isyeri, Arsa, Arazi), Çevre Temizlik Vergisi, Ilan-Reklam Vergisi ve Eglence Vergisi borcu ve Idari Para Cezasi borcu olan tüm gerçek ve tüzel kisiler kanun çerçevesinde bu imkândan yararlanabiliyor.

Nevsehir Belediyesi Mali Isler Müdürlügü tarafindan konu ile ilgili yapilan açiklamada, yürürlüge giren kanunun vadesi geçmis ödemelerin yapilandirilmasina imkân tanidigi hatirlatildi ve mükelleflere 3 Temmuz tarihine kadar yapilandirmadan faydalanma çagrisinda bulunuldu.

Yapilandirmadan yararlanacak vatandaslar www.nevsehir.bel.tr sitesinde bulunan “e-belediye “ sekmesi üzerinden üyelik girisi yaparak borçlarini kendileri yapilandirabilecek. Internet üzerinden ödeme yapmak isteyen mükellefler yapilandirma basvuru formunu imzali bir sekilde [email protected] mail adresine doldurup göndererek yapilandirma islemlerini gerçeklestirebiliyor.

Vatandaslar ayrica belediye hizmet binasina bizzat gelerek basvuruda bulunup veznelerden ödemelerini yapabilecek.

Pesin ya da taksitle ödeme imkânlarinin sunuldugu yapilandirmada mükellefler 12 ay, 18 ay, 24 ay, 36 ay ve 48 ay taksitlerinden faydalanabilecek. Vergi borcu olan vatandaslar pesin yapilandirma seçenegini tercih etmesi halinde YI-ÜFE (yurt içi üretici fiyat endeksi) oraninda yüzde 90 indirim yapilacak.
Kaynak: İHA