Kusadali Minikler Trafik Egitim Parki'na Kavusuyor

Sanat, spor, eglence ve yesili bir araya getirdigi ‘temali’ parklari ile dikkat çeken Kusadasi Belediyesi tarafindan Yavansu Mahallesi’nde yapim çalismalari sürdürülen Sehit Polis Fethi Sekin Parki, tamamlanma asamasina geldi. Park, çocuklarin trafik egitimi konusunda uygulamali egitim almasina imkan tanirken ebeveynlerin de keyifli vakit geçirecegi bir alan olarak çok kisa süre içerisinde kente kazandirilacak.

Kusadali Minikler Trafik Egitim Parki'na Kavusuyor


Kusadasi Belediyesi “Daha Yesil Bir Çevre” hedefiyle farkli mahallelerde es zamanli olarak yürüttügü park yapim ve yenileme çalismalarini sürdürüyor. Daha önce Degirmendere Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Türkan Saylan Parki ile Davutlar Mahallesi’ndeki Yasar Kemal ve Mustafa Altun parklari ve Kadinlar Denizi’nde bulunan “müzik” temali Alltin Güvercin Müzik Parki’ni kente kazandiran Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri, Sehit Polis Fethi Sekin Parki’ndaki çalismalarinda sona geldi.

Çalismalar çerçevesinde ilk etapta elektrik, sinyalizasyon ve sulama sistemi dösenerek alt yapisi hazirlanan park alaninda begonit tas ve görme engelliler için yön tasi kullanilarak 847 metrekarelik bir alanda yürüyüs yolu yapildi. Ekipler çocuklar için güvenli bir alan olusturmak amaciyla park çevresinde duvarlarin üzerini ise çitlerle kapladi. Ailelerin de keyifli vakit geçirmeleri ve dinlenmeleri için alana oturma gruplari ve kameriye yerlestiren ekipler, bitki ve çim alan ile gerçeklestirerek alana modern ve estetik bir görünüm kazandirdi.

Miniklerin teorik egitimle baslayan sürecinin ardindan uygulamali egitimlerle üst geçit, yaya geçidi, araç kullanimi ve trafik isiklarinin kullanimini ögrenecegi alanin bin 517 metrekarelik bölümünde asfalt döküm islemi gerçeklestiren ekipler tarafindan asfalt boyama yapilarak park çevresi kaldirim taslari da yerlestirildi. Çocuklara trafik egitimi verilecek olan park, yesil alan ihtiyacini da karsilayacak. Sehit Polis Fethi Sekin Parki, prefabrik tuvalet ile büfe yerlestirilmesinin ardindan hizmete açilacak.
Kaynak: İHA