Ipekyolu'nda Bayram Öncesi Market Denetimi

Van’in Ipekyolu Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, Kurban Bayrami’na sayili günler kala marketlere yönelik denetimlerine hiz verdi.

Ipekyolu'nda Bayram Öncesi Market Denetimi
Ilçe genelinde Kurban Bayrami dolayisiyla faaliyet gösteren marketlerde gida güvenligi ve vücut hijyeni kurallarina yönelik Ipekyolu Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri denetimler gerçeklestirdi. Yapilan denetimlerde; is yerlerinin genel temizligi, saglik kurallarina uygunlugu, üretim alanlarinin kontrolü, personellerin kisisel bakimi, is elbiselerinin uygunlugu, gramaj-etiket yönünden uygunlugu ve saklama sartlari denetlendi.

Sagliksiz ortamda üretimi yapilan, saklanan ve satisa sunulan gida ürünlerinin satisina izin verilmezken, eksiklikleri olan isletmelere ise gerekli uyarilar ve yasal islemler yapildi.

Ayrica, ruhsatlandirma yönünden de is yerleri degerlendirilip, yapilan denetim sonucunda kriterlere uymayan gida isletmelerine uyari ve para cezasi verilerek, eksikliklerin giderilmesi konusunda süre tanindi. Verilen süre sonunda eksikliklerini gidermeyen gida isletmelerine daha agir cezai islem uygulanacagi konusunda da bilgilendirme yapildi.

Zabita ekipleri, kurallara uyan esnafa da Ipekyolu Belediyesi adina tesekkür etti.
Kaynak: İHA