Ingiliz Milyarderin Atlantik Okyanusu'nda Kaybolan Denizaltida Oldugu Dogrulandi

Titanik’in enkazina turist tasidigi sirada Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltida Ingiliz milyarder ve kasif Hamish Harding’in oldugu ailesi tarafindan dogrulandi. Ingiliz basininda yer alan haberde, kaybolan denizaltinin sahibi OceanGate Expeditions’in CEO’su Stockton Rush’in da denizaltida oldugu iddia edildi.

Ingiliz Milyarderin Atlantik Okyanusu'nda Kaybolan Denizaltida Oldugu Dogrulandi
Özel bir sirket olan OceanGate Expeditions tarafindan Titanik’in enkazina düzenlenen tur sirasinda Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltiyi arama çalismalari devam ederken, söz konusu denizaltida Ingiliz milyarder ve kasif Hamish Harding’in oldugu ailesi tarafindan dogrulandi.

Harding’in üvey oglu, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi paylasimda, Harding’in kaybolan denizaltida oldugunu belirterek, dualarinin üvey babasi ile oldugunu ifade etti.

Harding’in sahibi oldugu Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli havacilik sirketi Action Aviation, dün sosyal medya üzerinden Harding’in söz konusu dalisa katildigini belirtmisti. Harding’in kendisi de dün sosyal medya hesabindan denizaltida olacagini paylasmisti.

OceanGate Expeditions’in CEO’sunun denizaltida oldugu iddia edildi

Ingiliz basininda yer alan haberlerde, denizaltida Fransiz denizalti pilotu Paul-Henry Nargeolet ve OceanGate Expeditions’in CEO’su ve kurucusu Stockton Rush’in oldugu iddia edildi. Denizaltida su an kaç kisinin oldugu henüz tam olarak bilinmiyor.

OceanGate Expeditions tarafindan yapilan açiklamada, denizaltidaki kisileri kurtarmak için tüm seçeneklerin seferber edildigi belirtilerek, "Denizaltiyla yeniden baglanti kurma çabalarimizda birkaç devlet kurumu ve derin deniz sirketinden aldigimiz kapsamli yardim için derinden mütesekkiriz" denildi.

Geçen hafta baslamasi ve persembe günü sona ermesi planlanan Titanik turu bu yilin 5’inci dalisiydi. Kisi basi 250 bin dolara mal olan dalis, Kanada’nin Newfoundland ve Labrador eyaletinde yer alan St. John’s’ta basliyor. Titanik’in enkazina dalis ve çikis yaklasik 8 saat sürüyor ve denizaltinin 5 kisilik kapasitesi bulunuyor.

Titanik’in enkazi 3 bin 800 metre derinlikte

Titanik’in enkazi, Kanada’nin Newfoundland kiyilarinin yaklasik 600 kilometre açiginda Atlantik Okyanusu’nun dibinde 3 bin 800 metre derinlikte yer aliyor. Zamaninin en büyük yolcu gemisi olan Titanik, 1912’de Ingiltere’nin Southampton limanindan ABD’nin New York kentine yaptigi ilk yolculuk sirasinda bir buzdagina çarparak batmisti. Gemideki 2 bin 200 yolcu ve mürettebattan en az bin 500’ü hayatini kaybetmisti. Titanik’in enkazi 1985’te kesfedilmesinden bu yana kapsamli sekilde arastiriliyor.

Öte yandan, Amazon’un sahibi ABD’li milyarder Jeff Bezos’un uzay sirketi Blue Origin’in besinci ticari uçusunda yolcu olarak geçen yil uzaya çikan Harding, Kuzey ve Güney Kutuplari üzerinden dünyayi dolasarak Guinness Dünya Rekoru kirmisti.
Kaynak: İHA