Egitimlerini Tamamlayan Genç Çiftçilere 1 Milyon 200 Liralik Hibe Destegi

Tarim ve Orman Il Müdürlügüne bagli Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Projesi çerçevesinde egitimlerini tamamlayarak sertifika alan genç çiftçilerin, 1 milyon 200 bin lira tutarinda hibe sözlesmeleri düzenlenen törenle imzalandi.

Egitimlerini Tamamlayan Genç Çiftçilere 1 Milyon 200 Liralik Hibe Destegi
Tarim ve Orman Il Müdürlügünde Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Projesi (KDAKP), 2023 yili bütçesi çerçevesinde gerçeklestirilecek olan “Kurulum Hibesi-Genç Girisimciler" hibe sözlesmeleri imzalandi. Tarim ve Orman Il Müdürlügünde düzenlenen imza törenine Tarim ve Orman Il Müdürü Bekir Yücel Tanrikulu, Müdür Yardimcisi Mücahit Temur ve Özcan Gazioglu, KDAKP Bölge Koordinatörü Dr. Murat Demirbük, KDAKP Il Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat Sipahi, KDAKP IPYB personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Sükrü Kaynas ve Ziraat Mühendisi Halit Özgür Ihtiyar, UNDP I&D Asistani Serkan Mert ile hibe destegine hak kazanan genç çiftçiler katildi.

Tarim ve Orman Il Müdürü Bekir Yücel Tanrikulu ise, “Proje çerçevesinde geçtigimiz yil egitime katilarak sertifika alan 4 genç çiftçimiz detayli is ve finansman planlarini hazirlayarak Il Müdürlügümüze basvurularini yapmislar ve yapilan degerlendirme neticesinde baslangiç hibesi almaya hak kazanan gençlerimiz yüzde 70 oraninda hibe desteginden faydalanabileceklerdir. Genç Girisimci Baslangiç Paketinde gençlerin yüzde 30 oranindaki katkilarini, is planlarina bagli olarak, ayni veya nakdi sekilde yapma ihtimallerinin bulundugunu belirterek proje çerçevesinde gençlere 1 milyon 188 bin TL hibe destegi verecegiz. Projenin KDV hariç toplam tutarinin ise 1 milyon 940 bin 291 TL’dir” diye konustu.

Sözlesmelerin imzalanmasinin ardindan KDAKP, IPYB personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Sükrü Kaynas ve Ziraat Mühendisi Halit Özgür Ihtiyar tarafindan genç girisimcilere, hibe sözlesmesi sonrasi yapilacak is ve islemler, yatirimcilarin dikkat etmesi gereken hususlar, satin alma süreci ve hibe ödeme talep dosyasi hazirlama konularinda bilgilendirme yapti.
Kaynak: İHA