Edremit Tarima Dayali Ihtisas Sera OSB'de Parsel Satislari Basladi

Balikesir Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi, Büyüksehir Belediyesi, Edremit Belediyesi, Edremit Ticaret Odasi, Edremit Ticaret Borsasi, Edremit Ziraat Odasi ve Edremit Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ortakliginda tüzel kisilik kazanarak kurulan Edremit Tarima Dayali Ihtisas Sera Organize Sanayi Bölgesinin kurulusunun tamamlanmasiyla çalismalar parsel satisi asamasina geldi.

Edremit Tarima Dayali Ihtisas Sera OSB'de Parsel Satislari Basladi
Edremit Tarima Dayali Ihtisas Sera (Süs Bitkileri) Organize Sanayi Bölgesi (Edremit TDIOSB) içinde modern ve teknolojik seralarda, katma degeri yüksek süs bitkileri ve çiçek üretimi yapilmasi hedefleniyor. Edremit’in sahip oldugu klimatik iklim özellikleri, lokasyon, lojistik avantajlari ve kalifiye is gücü sayesinde kisa sürede alaninda önemli basarilar elde etmesi bekleniyor. Ayrica süs bitkileri ve çiçek üretimine bagli sanayinin gelismesi ve tarim sanayi entegrasyonunun saglanmasi amaçlaniyor.

Edremit Ilçesi Çikrikçi Mahallesinde kurulan TDIOSB alaninda en az 10 bin m2 büyüklügünde 30 adet sera parseli ve en az 4 bin 600 m2 büyüklügünde 7 adet sanayi parseli bulunuyor. Tüm alt yapi çalismalari TDIOSB tarafindan yapilacak parseller için satis çagrisina çikildigi Balikesir Valiligi resmi internet sayfasinda yapilan ilanla bildirildi.

16 Haziran 2023 itibariyle baslayan ve Basvuru Dilekçe Formu, Yatirim Taahhütnamesi, Imza Sirküleri veya Imza beyannamesi, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi, Oda Sicil Kayit Belgesi, Vergi Levhasi Sureti ve %25 Pesinatin Yatirildigi Ön Kayit Bedeline Ait Banka Dekontu gibi belgelerin istendigi parsel talep basvurulari 16 Agustos 2023’te sona erecek.

Sosyal medya hesaplarindan konuyla ilgili paylasim yapan Vali Sildak tarimla sanayii bulusturan bu önemli yatirimin Edremit’e ve Balikesir’e hayirli olmasini diledi. Sildak, "Edremit Ilçesinde kurulan, Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi bölgeye yeni istihdam sahasi da olusturacak. Uzun süredir hazirliklari devam eden ve bulundugumuz süreçte hayata geçirilen projenin; modern tarim faaliyetlerini yayginlastirmasini, yenilenebilir enerji kaynaklariyla jeotermale dayali süs bitkisi seraciligini ve iyi tarim uygulamalarini gelistirmesini, çiçekçiligin yayginlastirilmasini, katma degeri yüksek ürünlerin elde edilmesini amaçliyoruz. Süs bitkileri ve çiçekçilik alaninda Türkiye’de iyiler arasinda olma özelligi tasiyarak faaliyet gösterecek OSB’miz Balikesir’imize hayirli olsun." ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA