Devlet Konservatuvari Ögrencilerinin Mezuniyet Coskusu

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvari, mezuniyet töreni düzenledi. Törende, dereceye giren mezun ögrencilerin konseri büyük begeni topladi.

Devlet Konservatuvari Ögrencilerinin Mezuniyet Coskusu
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvari Sanat, Egitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Yardimcisi ve ayni zamanda Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Sezgin, akademik ve idari personel ile ögrenciler ve aileleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklâl Marsi’nin okunmasi ile baslayan tören, Trakya Üniversitesi tanitim filminin gösterimi ile devam etti. Törenin açilis konusmasini yapan 2022-2023 egitim-ögretim yili Devlet Konservatuvari birincisi Irem Güler, mezun olmanin gururunu ve mutlulugunu tasidiklarini belirterek, gelecege en iyi sekilde hazirlandiklarini ve basarili olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Rektör Yardimcisi ve Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesinin köklü tarihi ve kadim gelenekleri olan bir üniversite oldugunu, ögrencilerin de bu gelenegin içerisinde alanlarinda uzman hocalar tarafindan tam donanimli olarak gelecege en iyi sekilde hazirladigini vurguladi. Prof. Zafer, sunlari söyledi:

"Iki yil önce büyük bir heyecanla basladiginiz okulunuzdan göstermis oldugunuz emekleriniz sonucunda bugün mezun oluyor ve ayni heyecanla hayata atiliyorsunuz. Bundan sonraki en önemli göreviniz, kendinizi ve mesleginizi en iyi sekilde yüceltmek ve gelecege tasimaktir. Böylesine güzide bir okul ve hocalarinizdan aldiginiz egitimle eminiz ki milletimize ve insanliga büyük hizmetlerde bulunacaksiniz. Her birinizi tüm kalbimle kutluyor, gelecek yasaminizda saglik, mutluluk ve basarilar diliyorum."

Ögrencilere seslenen Zafer, "Trakya Üniversitesi ailesinin en kiymetli parçalari olarak her daim sizlerin yaninda olmaya, sizleri desteklemeye devam edecegiz. Burada da bir eviniz, aileniz oldugunu unutmayin. Hepinize hayatinizin bu yeni döneminde basarilar diliyorum" dedi.

Mezuniyet törenine video mesaj yoluyla katilan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ise Devlet Konservatuvarinin yurt içi ve yurt disinda katildiklari her organizasyonda Trakya Üniversitesini gururla temsil ettigini belirterek, basarida emegi geçen ögretim elemanlari ve ögrencileri tebrik etti. Ailelerin ve hocalarinin büyük özverileriyle bugünlere ulasan mezunlari kutlayan Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, basarilarinin artarak devam edecegine inandigini dile getirdi.

Törende konusmalarin ardindan ilk olarak dereceye giren ögrencilerin hazirladiklari konsere yer verildi.

Okullarini dereceyle tamamlayan Irem Güler, Tezcan Erdem Suiçmez ve Ilgaz Ok birbirinden degerli eserlerini salonu dolduran aileleri için seslendirdi. Genç sanatçilar, aileler ve katilimcilar tarafindan uzun süre alkislandi. Ardindan Yayli Çalgilar Grubu sahne alarak izleyicilere keyifli bir konser verdi.

Tören, fakültelerinde dereceye giren ögrencilere plaketlerinin takdim edilmesi ve mezun ögrencilere diplomalarinin verilmesinin ardindan meslek andinin okunmasi ve kep atma seremonisiyle sona erdi.
Kaynak: İHA