ALKÜ Tip Fakültesi Ilk Mezunlarini Verdi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tip Fakültesi, ilk mezunlarini vermenin heyecanini yasadi.

ALKÜ Tip Fakültesi Ilk Mezunlarini Verdi
Saglik alaninda birçok basariya imza atan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tip Fakültesinde bir ilkin daha gerçeklesmesinin heyecani yasandi. ALKÜ Tip Fakültesi ögretim elemanlari tarafindan ALKÜ Kestel Yerleskesinde egitim-ögretimlerini tamamlayan ilk tip fakültesi ögrencileri mezun olarak doktorluk meslegine basladilar. KYK Alanya Ögrenci Yurdu Konferans Salonunda yapilan ALKÜ Tip Fakültesi 2022-2023 Egitim-Ögretim Dönemi Yemin Törenine, ALKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoglu, Alanya Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Yilmaz Güler, ALKÜ Tip Fakültesi ögretim elemanlari, ögrenciler ve aileleri katildi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasindan sonra ögrencilere Yemin Töreni gerçeklestirildi.

Yemin töreninin ardindan fakülte birincisi Ünal Varol, yaptigi konusmada, üzerlerinde emegi olan tüm hocalarina ve ailelerine tesekkür ederek çok çalismaya devam edeceklerini söyledi.



“Ilk mezunlar olarak ALKÜ’yü temsil edeceksiniz”

Törenin devaminda ALKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoglu daha sonra ögrencilere, ögretim elamanlarina ve ailelere yönelik konusma yapti. ALKÜ olarak büyük bir heyecan ve gurur yasadiklarini söyleyen Prof. Dr. Gökceoglu, “Sizler fakültemizin ilk mezunlari olarak sahada ALKÜ ailesini temsil edeceksiniz. Alti yil boyunca çok çalistiniz, çok emek verdiniz ve pek çok fedakarlikta bulundunuz. Sizlerin egitiminde, yasadigi topluma duyarli, bilginin ve analitik düsüncenin önemini kavramis, merak eden, arastiran, teknolojiyi tani ve tedavide kullanabilen, hastasina öncelik veren, merhametli, hastasini iyi dinleyen, iyi iletisim kuran, diger saglik personellerine saygili, etik degerleri ve takim çalismasini özümsemis aydin hekimler olarak yetismenizi hedefledik. Tip Fakültesine girdiginiz ilk günden bugüne büyük degisim ve gelisim göstererek bu özelliklerle mezun oluyorsunuz. Tip Fakültemizin 2022-2023 Ögrenim Dönemi mezunu genç hekimlerimizi kutluyor, basarili bir meslek yasami geçirmenizi diliyor, hepinizi saygi ve sevgiyle selamliyorum” dedi.



Saglikta siddete dikkat çekildi

Rektör Vekili Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoglu, konusmasinda saglikta siddete dikkat çekerek bu olaylarin son bulmasini temenni etti. Prof. Dr. Gökceoglu, konusmasinda, “Bizler mezun olurken saglikta siddet ve malpraktis gibi sorunlar gündemimizde yoktu. Ancak günümüzde bu iki konu maalesef meslegimizi icra ederken hiçbir hekim arkadasimizin yasamamasini temenni ettigimiz sorunlardandir. Umarim meslek hayatinizda sizlerin emeklerini takdir eden kisilere hizmet edersiniz. Saglik Bakanligi, bu iki sorun ile ilgili düzenlemeler gerçeklestirdi ve önemli adimlar atti. Umuyorum ki daha güzel gelismeler olacak ve bizler ülkemizde daha iyi ve daha güvenli sartlarda meslegimizi icra edebilecegiz” dedi.

Konusmalarin ardindan mezun ögrencilere tek tek sahneye çagirilarak protokol tarafindan karanfil ve tesekkür belgesi takdim edildi. Tören, kep atma ve hatira fotografiyla son buldu.
Kaynak: İHA