Tarim Ve Orman Bakanligindan Bin 200 Projeye 300 Milyon TL Hibe

Tarim ve Orman Bakanligi, “Uzman Eller” projesi çerçevesinde hibe destegi almaya hak kazanan bin 200 projeye toplamda 300 milyon TL hibe destegi saglayacak.

Tarim ve Orman Bakanligi, Tarim Reformu Genel Müdürlügü Kirsal Kalkinma Daire Baskanligi bünyesinde, Türkiye genelinde yürütülen ‘Uzman Eller’ projesi çerçevesinde basvurusu uygun bulunan girisimcilere 250 bin TL’ye kadar hibe destegi verecek. Bakanlik tarafindan yapilan hibe toplamda 300 milyon TL’yi bulacak. Proje kirsal alanlarda ve mahallelerde yasayan veya yasamayi taahhüt eden, tarim, ormancilik, gida ve su ürünleri alanlarinda egitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokullari ile Milli Egitim Bakanligina bagli tarim, hayvan yetistiriciligi ve sagligi, laboratuvar hizmetleri ve gida teknolojisi alanlarinda egitim veren lise ve dengi okullardan mezun genç nüfusun istihdamina katki saglamayi, bitkisel üretim, hayvancilik, gida ve su ürünleri sektörlerinde girisimciligi destekleyerek bu faaliyetlerin egitimli kisiler tarafindan yapilmasini tesvik etmeyi hedefliyor.

En fazla proje kabulü alan il, 33 proje ile Konya olurken, sirasiyla 32 proje ile Sanliurfa, Diyarbakir 28, Ankara 26 ve Izmir’den 25 proje kabul edildi.

Proje çerçevesinde en çok destek saglanan konularda ise sirasiyla süt sigiri yetistiriciligi, koyun yetistiriciligi, besi sigiri yetistiriciligi, ari yetistiriciligi, bal üretimi ve keçi yetistiriciligi yer aldi.
Kaynak: İHA