Igdir'da Jandarma Mobil Egitim Tiri Ve Emniyet Kemeri Simülasyon Araci Ile Uygulamali Trafik Egitimi

Jandarma Genel Komutanligina ait ’Jandarma Mobil Egitim Tiri’ ve ’Emniyet Kemeri Simülasyon Araci’ Igdir’da vatandaslara uygulamali trafik egitimi verdi.

Igdir'da Jandarma Mobil Egitim Tiri Ve Emniyet Kemeri Simülasyon Araci Ile Uygulamali Trafik Egitimi
Içisleri Bakanliginca trafik güvenligine dikkat çekmek ve emniyet kemeri kullanim aliskanligini artirmak için hayata geçirilen ’Bir Hareketine Bakar Hayat’ projesi için ’Jandarma Mobil Egitim Tiri’ ve ’Emniyet Kemeri Simülasyon Araci’ Igdir’a geldi. Meydan parkina konuslandirilan mobil egitim tirina gelen çocuklar, trafik hakkinda çizgi film izledi daha sonra oyuncak arabalara binerek trafikteki isiklarin anlamlarini ögrendi. Emniyet kemeri simülasyon araci ise yetiskinlere açildi. Vatandaslar, araci test ederek yavaslatilmis sekilde araç içinde trafik kazasi aninda yasananlara taniklik etti. Uygulama sirasinda görevlilerce emniyet kemeri kullaniminin önemi anlatildi.

Emniyet kemeri simülasyon aracini deneyen Sonay Çimen emniyet kemerinin önemini araci test ettiginde bir kere daha anladigini belirterek, “Gerçekten öncelikle distan gözüktügü gibi çok basite aliyormusuz. Hiçbir zaman emniyet kemerinin ciddiyetini hiçbir zaman anlamiyorduk. Ilk deneyimim oldu, gerçekten bundan sonra ehliyet yapmayi düsünüyorum. Insallah gerçekten de kemerimi hiçbir zaman çikartmayacagim ve herkese de söylüyorum. Kendi caniniz için ve çocuklarinizin, ailenizin cani için kemerinizi takin; gerçekten kemer çok ve çok önemliymis” dedi.

Ayrica, alkol gözlügü simülasyonuna da katilan vatandaslar bos kaleye gol atmaya çalisti. Vatandaslari trafik hakkinda bilgilendirmek ve farkindalik olusturmak amaciyla gelen tir bugün aksama kadar hizmet verdikten sonra Kars’a geçecek.
Kaynak: İHA