Enkaz Altinda Kalip Boy Veren Ay Çekirdekleri Çiçek Açti

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremler sonrasi enkaz altinda kalan kuruyemis dükkanindaki çekirdekler filizlenip boy verdikten sonra çiçek açti.

Enkaz Altinda Kalip Boy Veren Ay Çekirdekleri Çiçek Açti
Kahramanmaras’ta 6 Subat tarihinde meydana gelen depremlerde Azerbaycan Bulvari’ndaki Serap Apartmani da yikildi. Apartmanin altinda bulunan bir kuruyemisçi ve içindeki ürünler de enkaz altinda kaldi. Enkaz altinda kalan ay çekirdekleri ise depremin üzerinden geçen 4 ay sonrasinra önce filizlendi, daha sonra boy vererek çiçek açti.

Yol kenarindan geçen vatandaslarin dikkatini çeken ay çekirdekleri ilgi çekerken, kuruyemisçinin sahibi gelip geçenlerin çekirdeklerden yiyebilecegini söyledi.



Kuruyemisçi Mehmet Kartal, “2015 yilinin 6 Subat tarihinde is yerimi açmistim. 6 Subat 2023’te de deprem oldu. Ilk sarsinti da evdeydim, ikincisinde ögle saatlerinde buradaydim. Ilk depremde yikildi is yerimiz, yapilacak hiçbir sey olmadigini anladim. Hiçbir ürün kurtaramadik gida maddesi oldugu için. Yaklasik 5-6 milyon lira zararimiz var. Ay çekirdeklerini tarladan çig alirdim. Çig oldugu için topragi gören ürün de yeserip çiçek açmis. Ürün çekirdek verirse gelip geçenler yiyebilirler serbest” dedi.

Vatandaslardan Yahya Ezer ise, “Tarlalarda görmeye alistigimiz ekinler insanlarin can verdigi binalarin enkazlarinda çiçek açmaya basladi.

Kuruyemisçi enkazindan kalan ay çekirdekleri ise çiçek açti. söyleyecek kelime bulamiyoruz” diye konustu.

Vatandaslardan Halil Ibrahim Demir de, “Ben sehir disindaydim, aksam geldim. Dikkatimi çekti, her yer enkazdi. Kuruyemisçinin yerinde kalan çekirdeklerin çiçek açmasi bence iyi bir sey, demek ki burada bir seyler yeserecek artik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA